Juventus med galen vändning i slutminuterna mot Inter – tog blytung seger i titelracet

Serie A

Juventus såg ut att vara nere för räkning mot Inter.
Men man vände matchen genom två sena mål och tog en blytung trepoängare i titelstriden med Napoli.
- Vi kommer att slåss in i döden för att vinna, säger Higuain till Mediaset Premium efter matchen enligt football-italia.net.

Det är Napoli och Juventus som gör upp om titeln i Serie A denna säsong. I förra helgen möttes de båda lagen i Turin - då vann Napoli och satte därmed ordentlig press på de svartvita som har vunnit de sex senaste ligatitlarna i Italien.

Inför den 35:e omgången låg Juve blott en poäng före Napoli, och i kväll ställdes de mot ett Champions League-jagande Inter på ett utsålt San Siro - en uppgift som skulle visa sig långt ifrån lätt.

Det började dock bra för Juventus. I den 14:e minuten tog Douglas Costa emot en boll i straffområdet och pangade in 1-0 för bortalaget. Strax efter målet fick Inter dessutom Matias Vecino utvisad för en satsning mot Mario Mandzukic.

På stopptid i den första halvleken hade Juventus en boll till i mål genom Blaise Matuidi, men efter VAR-granskning dömdes målet bort för offside.

I den 53:e minuten skulle Inter kvittera. Mauro Icardi nådde högst på en inläggsfrispark och knoppade in bollen till 1-1 - och gav därmed Juve en törn i titelstriden.

Trots en man mindre skulle Inter också ta ledningen i matchen. I den 65:e minuten satte man 2-1 genom ett självmål av Andrea Barzagli på inspel av Ivan Perisic.

Juventus tryckte på för ett kvitteringsmål men Inter såg ut att kunna hålla undan trots en man mindre - men upplösningen av matchen skulle bli intensiv.

I den 87:e minuten fick Juventus in kvitteringen till 2-2 från snäv vinkel genom ett skott av Juan Cuadrado som styrdes på Milan Skriniar in i mål. Men det stannade inte där. I den 89:e minuten satte Juventus även 3-2 genom Gonzalo Huguain på en inläggsfrispark.

Juventus tog därmed segern i matchen och tre mycket viktiga poäng i titelstriden. Man sätter tung press på Napoli då man nu toppar tabellen med fyra poäng med en match mer spelad än Napoli, som i morgon möter Fiorentina borta på Artemio Franchi. Vinner Juventus sina tre återstående ligamatcher tar man sin sjunde raka ligatitel.

- Så här är fotbollen. Vi förlorade i sista minuten senast, men den här gången vände vi med hunger, stolthet och törst för seger. Vi kommer att slåss in i döden för att vinna, säger Higuain till Mediaset Premium efter matchen enligt football-italia.net.

För Inter blev förlusten tung då man jagar en fjärdeplats som ger spel i Champions League nästa säsong. Vid seger hade man gått förbi Lazio upp på fjärde plats, men man ligger kvar som femma.

Inter: Handanovic, Cancelo, Skriniar, Miranda, D'Ambrosio, Vecino, Brozovic, Candreva, Rafinha, Perisic, Icardi.

Juventus: Buffon - Cuadrado, Barzagli, Rugani, Alex Sandro - Khedira, Pjanic, Matuidi - Douglas Costa, Higuain, Mandzukic.