Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Juventus utreds - riskerar degradering och att fråntas titlar

Serie A 2021-11-29 kl 13:15

Juventus utreds för bland annat bokföringsbrott.
Om klubben döms riskerar de allvarliga sportsliga konsekvenser, rapporterar Football Italia. 
De kan degraderas till Serie B, samt fråntas titlar som tagits under den aktuella perioden. 

Foto: Bildbyrån

Under fredagen rapporterade italienska Goal att den italienska ekobrottsmyndigheten utfört en räd på Juventus kontor, på begäran från landets allmänna åklagarmyndighet. De rapporterade att klubben utreds för bokföringsbrott och vid räden har det hämtats bokföringsdokument från perioden 2019 till 2021. Utredningen ska specifikt gälla kapitalvinster från spelarövergångar, samt agentarvoden.

Nu har presidenten för italienska förbundet för konsumenträttigheter, Marco Donzelli, uttalat sig om Juventus eventuella bestraffningar.  

- Anklagelserna är mycket allvarliga och belyser de senaste åren på ett olycksbådande sätt, speciellt eftersom Juventus har dominerat på senare år, säger han och fortsätter: 

ANNONS

Om Juventus finns skyldiga till anklagelserna kan det få allvarliga konsekvenser ur en sportslig synpunkt.

- Om Juventus har med olagliga metoder har fått ett övertag på rivaliserande klubbar, faller legitimiteten för de senaste säsongerna och som konsekvens kommer förbundet vara tvungna att ingripa och sanktionera de ansvariga individerna, säger han.

Vad gäller eventuell bestraffning för klubben, riskerar Juventus att degraderas till Serie B. Dessutom kan de fråntas titlar som laget har vunnit ”i skuggan av dessa potentiellt olagliga metoder”, enligt Donzelli.

Juventus är inte de enda som misstänks för oegentligheter vid spelarövergångar. Sajten Calciomercato skriver att även Napolis rekordköp av Lilles Victor Osimhen för 70 miljoner euro förra året är en av affärerna som utreds. Enligt Corriere dello Sport utreds även Napoli, Roma, Atalanta, Genoa och Sampdoria.

ANNONS

Detta är inte första gången som Juventus är i blåsväder. 2006 dömdes klubben till nedflyttning, samt togs ifrån ligatiteln från 2004/2005, efter en matchfixningsskandal. Flera klubbar dömdes men Juve var den klubb som bestraffades hårdast. 

Sponsrat innehåll

Streama alla matcher från LaLiga, Serie A och UEFA Champions League.

Och massor av annan fotboll, sport och underhållning. 299kr/mån. Ingen bindningstid.

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto