Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ITALIEN
48v

Klart: Donnarumma förlänger med Milan

Foto: Bildbyrån.

Först kom beskedet att han inte skulle förlänga.
Men efter alla turer har Gianluigi Donnarumma nu skrivit ett nytt kontrakt med Milan.
Det skriver klubben på sitt Twitterkonto.

Efter många om och men har Milans målvaktstalang Gigi Donnarumma nu kritat på ett nytt kontrakt med Milan. Det beskedet lämnade klubben under torsdagen. Kontraktet sträcker sig över 2021 (Hans nuvarande kontrakt gick ut 2018) och rapporteras ge målvakten en lön på knappt 60 miljoner om året, netto.

Beskedet kommer efter veckor och olika turer, och som inleddes med att klubben gick ut och förklarade att den 18-årige målvakten tackat nej till ett nytt avtal.

- Raiola informerade oss om att Donnarumma har tagit ett definitivt beslut att inte förlänga med Milan, sa vd:n Marco Fassone då.

Donnarumma fick löpa gatlopp i supporterkretsar och i italiensk media, och sas i stället vara på väg till Real Madrid.

Men nu har han alltså gjort en kovändning och förlängt sitt kontrakt. Enligt sajten Football-Italia.net ingår en utköpsklausul på mellan 70 och 100 miljoner euro (mellan 700 miljoner och en miljard kronor) i avtalet, en summa som kan sjunka till 50 miljoner euro om laget misslyckas med att kvalificera sig för Champions League.

Som en del i avtalet har klubben dessutom gjort klart med Gianluigis äldre bror, Antonio Donnarumma, som också är målvakt.

Publicerad 2017-07-11 kl 18:43

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER