Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ITALIEN

Klopp gillar inte Pogbas prislapp

Foto: SCANPIX

Liverpool har inte råd med spelare som Paul Pogba. Men även om klubben hade det skulle tränare Jürgen Klopp inte betala sådana summor.
- Om man köper en spelare för 100 miljoner pund eller vad det nu är, och han blir skadad, så är det pengar upp i rök, påpekar Klopp enligt brittiska och amerikanska medier.

- Om jag måste tänka annorlunda? Jag vill tänka annorlunda. Jag skulle tänka annorlunda även om jag kunde spendera sådana summor. Jag vill ha en speciell lagkänsla - den är inte nödvändig, men jag vill ha den. Man kan i slutändan inte säga ”Bara de elva bästa spelarna spelar, så ser vi vad som händer”. Den dagen det är fotboll, så jobbar inte jag längre, för fotboll handlar om att spela tillsammans.

Klopp medger att hans Liverpool också spenderat stora pengar, men menar att man inte slåss på samma marknad som vissa andra klubbar. I stället ser tysken till andra möjligheter. 

- Om alla simmar i samma pool, så blir poolen för trång - alla tittar på samma spelare, menar Klopp.

- Det finns många spelare utanför den poolen, bra spelare som är redo att ta nästa steg i karriären. Det är dem vi försöker finna. Det är bra att veta vilka som var bäst den gångna säsongen, men det är mer intressant att försöka ta reda på vem som blir bäst nästa säsong.

Samtidigt distanserar sig Klopp från att rakt ut kritisera andra klubbars jätteköp.

- Jag är inte så intresserad av vad andra klubbar gör. De kan jobba som de vill, spendera så mycket de vill.

Publicerad 2016-07-29 kl 07:35
ITALIEN

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER