Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ITALIEN

Krafth om Serie A-flytten: "Klubben vill verkligen satsa"

Direkt från allsvenskan till Serie A. Emil Krafth är klar för Bologna – och hoppas gå rakt in i startelvan.
- Känns verkligen som att klubben tror på mig, säger han till Fotbollskanalen.

På onsdagen blev det officiellt; den landslagsmeriterade högerbacken Emil Krafth lämnar Helsingborg efter drygt tre säsonger i Skånelaget, och klivet han tar pekar onekligen i uppåtgående riktning. 21-åringen har skrivit på ett femårsavtal med Bologna och förhoppningen på förhand är att inom kort kunna vara med och konkurrera om en plats i startelvan.

- Det är det klubben siktar på och det sade de rakt ut när jag var nere tidigare den här veckan. I dagsläget har de ingen renodlad högerback, utan spelar med en mittback ute på kanten. Det är ingen långsiktig lösning förstås, och den situationen talar ju till min fördel, säger Krafth till Fotbollskanalen.

Vad fick du för intryck av klubben under ditt besök?
- På förhand visste jag egentligen ingenting alls om Bologna, men det kändes väldigt bra att komma dit. De har aviserat att de vill satsa stenhårt för att redan nästa säsong kunna vara med och slåss om Europaplatserna och ur den synvinkeln är det riktigt kul att de tror på mig. Särskilt nu när jag är skadad. Det är ju inte ofta en utländsk klubb väljer att signa enny spelare utifrån de omständigheterna.

Just skadan utgör annars det enda smolket i glädjebägaren för Emil Krafth i dagsläget. Den stressfraktur han drabbads av på en kota i ryggen var skälet till att han tvingades tacka nej till U21-EM tidigare i somras och att han genomgått rehabilitering sedan dess.

- Nu när jag läkarundersöktes i måndags nere i Italien såg läkarna samma sak som vi sett vid mina svenska magnetkameraundersökningar tidigare. Det finns kvar en liten fraktur på kotan, men den är mycket bättre än förut, så om en till två månader ska jag kunna vara hundra procent. Det känns som att klubben går och väntar på att jag ska kunna köra för fullt.

Det talas om debut borta mot Juventus 4 oktober, det vore en hyfsad start?
- Absolut. Direkt in i hetluften i så fall. Men jag ser inga problem med det. Det vore skitkul om det blev så. Men alla matcher är viktiga på den här nivån så om det inte blir Juventus blir det bra i alla fall. Jag är väldigt glad över att allt är officiellt och klart.

Publicerad 2015-08-19 kl 14:56
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons