Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ITALIEN
44v

Krafth öppnar för flytt: "Finns intresse i Tyskland"

Foto: Bildbyrån.

Emil Krafth har inte fått spela i de sex senaste matcherna för Bologna. Nu öppnar han för en flytt för att komma i form till VM i Ryssland.
- Det är framför allt i Tyskland det finns intresse., säger han till Fotbollskanalen. 

Den svenske högerbacken Emil Krafth var i fjol mer eller mindre ordinarie i Bologna med 26 starter i Serie A, samtidigt som han vikarierade vid tre tillfällen för Mikael Lustig i VM-kvalet och senast i play off-vinsten mot Italien på Friends Arena. Trots det har speltiden uteblivit i höst i klubblaget.

Efter en fin start på säsongen med ett par starter i ligan, så har 23-åringen inte fått speltid sedan i slutet av november, när laget besegrade Hellas Verona med 3-2 på bortaplan.

- Jag vet inte varför jag inte fått spela. Han (Roberto Donadoni, Bolognas tränare) har inte sagt något till mig och jag har inte frågat. Jag tänkte ha lite is i magen för att sedan se vad som händer efter uppehållet, men det är klart att man vill spela hela tiden, säger han och fortsätter:

- Jag tycker att det har gått ganska bra när jag har spelat och vi vann dessutom matchen mot Verona, så jag vet inte varför jag inte fått spela efter det. Om det fortsätter så här efter uppehållet, så måste jag fråga vad det är som är fel eller om jag har gjort något fel eller vad det egentligen handlar om.

Krafth är dock inte ensam i laget om att ha fått finna sig i att pendla mellan en start- och bänkplats. Flera av hans lagkamrater, som var startmän i fjol, har i höst förpassats till avbytarbänken.

- Jag tycker att det är konstigt. Det är ju inte bara jag, av de som spelade mycket i fjol, som inte har fått spela så mycket i år. De är i samma sits som jag, att de inte vet varför de inte får spela. Det är väl mentaliteten här att man ska veta sin plats och att tränaren bestämmer. Sedan kan man fråga honom, men jag vet inte om de gjort det heller. Jag tycker att det är märkligt att han inte berättar för mig om det är något jag gjort fel eller sådär.

Under den senaste tiden har han ryktats vara på väg bort från Bologna till Bundesliga-klubbarna Köln och Augsburg, vilket Kölns sportchef senare dementerade.

Krafth bekräftar däremot själv att det finns intresse från Bundesliga. 

- Jag har hört att det finns intresse, även om jag inte vet hur konkret det är. Det är, utan att gå in på namn, ett par klubbar i Bundesliga. Det är framför allt i Tyskland det finns intresse. Det är klart att man måste börja se sig om och vara förberedd om det dyker upp något bra för att få speltid, säger han och fortsätter:

- Jag utesluter inte en flytt. Det är fortfarande ganska lugnt, men om det dyker upp något bra och jag och klubben är nöjda, så får man självklart överväga det. Det är klart man är öppen för det. Jag har fått sitta på bänken i de senaste matcherna och i längden håller inte det.

Kan du tänka dig en permanent flytt eller vill du bli utlånad?
- Jag kan tänka mig både och. Det beror lite på vilken klubb det är som hör av sig och vad som är bäst för mig. Det handlar lite om vilka klubbar som dyker upp. Det är klart att VM väger in, även om det inte väger in i hela fotbollskarriären. Karriären är lång. Det är ett VM och det är klart att man vill vara med och bidra, men om man inte skulle komma med, så är inte fotbollskarriären slut för det. Men självklart vill man komma med.

Är du oroad över att din knappa speltid med VM i åtanke?
- Det är lite både och. Det är klart att man vill komma i form och spela mycket när VM närmar sig. Men det har gått väldigt bra för mig när jag spelat i landslaget. Janne (Andersson) vet vad han har mig, men samtidigt måste man också spela för att ha en plats där, säger han. 

Krafth känner nämligen att han har en god relation med svenska förbundskaptenen Janne Andersson, som vet vad han går för trots att han i höst inte fått särskilt mycket speltid. 

- Det känns tryggt att veta att han har sagt till mig att han vet var han har mig och att han tycker att jag har presterat bra i matcherna i kvalet och även på träningarna och sådär. Han vet vad han kan få ut av mig, men man vill ju spela hela tiden för att må bra både på och utanför planen. Om man inte spelar så börjar man tänka mycket på klubbyte och sådär. För man vill ju spela. Det är nummer ett för en fotbollsspelare.

Krafth finns med i Bolognas matchtrupp som under lördagen ställs mot Torino på bortaplan i Serie A. Det kan bli sjunde raka ligamatchen utan speltid för svensken. 

Publicerad 2018-01-06 kl 08:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons