Serie A

Emil Krafth gjorde i dag sin första match på över en månad.
Då tog Bologna första segern på tre matcher mot Sassuolo.

Den svenske högerbacken Emil Krafth valde i januari, trots lite speltid i klubben, att stanna kvar i Bologna, då han inte tyckte att det var tillräckligt attraktiva klubbar som var intresserade av att låna in honom. Under lördagen var han dock tillbaka i startelvan igen mot Sassuolo, då konkurrenterna Ibrahima Mbaye och Adam Masina var avstängda. Det var hans första start i ligan sedan den 6 januari.

Bologna tog i inledningen av första halvlek ledningen genom Andrea Poli, men släppte strax innan halvtid in 1-1, där Krafth var olycklig i straffområdet, då han fick bollen på sig och inte lyckades rensa undan bollen innan Khouma Babacar bökade in bollen i mål.

Men Krafth fick trots det i slutändan fira en seger. Erick Pulgar slog i den 88:e minuten in en frispark i mål till 2-1, vilket räckte för seger och lyfte klubben till tolfteplats i Serie A.

Krafths svenske lagkamrat Filip Helander inledde matchen på bänken, men hoppade i den 83:e minuten in, då vänsterbacken Vasilis Torosidis skadade sig.

Marcus Rohdén fick i sin tur 90 nya minuter på Crotones avbytarbänk, när laget föll med 3-2 mot jumbon Benevento i ligan.

Publicerad 2018-02-18 kl 17:18