POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SERIE A
11v

Kulusevski bekräftar intresse från Manchester City: "De ville ha mig"

Foto: Bildbyrån.

Dejan Kulusevski kopplades ihop med flera klubbar - men blev utlånad till Parma.
En av intressenterna? Manchester City. 
- Det visar att man är på rätt väg, säger han till Fotbollskanalen. 

Atalantas svenske U21-landslagsman Dejan Kulusevski, 19, gjorde i slutet av januari debut i Serie A och blev totalt noterad för fyra ligamatcher under förra säsongen. Tidigare i sommar blev det däremot klart att han lånas ut till ligakonkurrenten Parma över nästa säsong för att fortsätta utvecklas och få speltid. Det var något han själv bad om. 

- Jag ville gå på utlåning, då jag känner att det är det bästa steget för mig det här året. Jag kom därmed överens med min agent och med Atalanta om att jag skulle gå på lån. Då kom det erbjudanden och sedan tog det lite tid att komma överens tillsammans om vad som var bäst och det var Parma, säger han till Fotbollskanalen. 

Kulusevski fortsätter: 

- Det är framför allt för att det är väldigt nära Bergamo och för att det är ett väldigt intressant lag. Förra säsongen var de på nedre halvan, men det är ett lag med väldigt mycket talang. De har också spelare som passar mig, då de spelar snabbt och jag tror att mina kvaliteter kan komma fram då när det är många som går i djupled. Sedan spelar de även 4-3-3, vilket gör att jag kan spela på flera positioner.

Men samtidigt florerade - innan utlåningen - rapporter om intresse från flera andra italienska klubbar och dessutom uppgifter om ett bud från Manchester City på honom. Kulusevski bekräftar själv att City var intresserat, men att Atalanta inte vill sälja honom och att han själv känner att han behöver speltid. 

- Det var väldigt mycket rykten. Vissa var sanning och andra inte. Jag kunde inte kontrollera det och jag tycker att Parma, i den åldern jag är nu, passar mig bäst. Jag behöver en chans att visa vad jag kan och det kan jag inte visa från bänken. Parma kändes som det rätta valet, nu ligger allt på mig, säger han. 

Var intresset från Manchester City sanning?
- Ja, de ville ha mig, men antagligen var det så att de ville ha mig för att sedan låna ut mig och Atalanta gick inte med på att sälja till något pris alls. 

Hur känner du för att en så pass stor klubb var intresserad?
- Det är klart att man blir jätteglad. Det är en av de bästa klubbarna i världen. Det visar att man är på rätt väg och att man ska fortsätta göra det man håller på med.

Kulusevski har redan kommit till spel i två träningsmatcher med Parma och ser sig framöver både konkurrera om en startplats till höger på det centrala tremannamittfältet och på högerkanten i tremannaanfallet. Han tror på goda möjligheter till speltid. 

- Jag tror att det är väldigt bra (möjligheterna till speltid). Allt ligger på mig. Jag ska försöka spela varje match och kommer att vara redo att spela varje match också, säger han.

Vad har du för målsättning inför säsongen?
- Jag går alltid in för att vinna varje match och jag ska försöka vinna varje match här också. Det här med mål och assist bryr jag mig inte så mycket om. Det kommer av sig självt om jag gör saker rätt. Jag vill spela, utvecklas och vinna matcher. Sedan hoppas jag även att det ska gå bra med landslaget i U21-kvalet. Det är bara att fortsätta. 

Publicerad 2019-07-29 kl 16:57
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå