Kvaratskhelia frälste Napoli med praktträff

Serie A

Napoli såg ut att gå mot en missräkning mot Hellas Verona.
Men två sena mål – varav det sista från Chvitja Kvaratskhelia ger Walter Mazzarris manskap ett välbehövligt lyft i tabellen.

5:30

Avbryt
Försök igen

I spelaren ser du höjdpunkter från matchen.

Efter fjolårets Scudetto lämnade Luciano Spalletti Napoli. In kom Rudi Garcia, men han fick en blytung start på sin tid i Neapel och sparkades efter en motig höst.

In kom i stället Walter Mazzarri, som tränat klubben tidigare. Inte heller han har fått spelet att lyfta och under söndagen såg klubben ut att gå mot en ordentlig missräkning när man gästades av bottenlaget Hellas Verona.

0-0 stod sig länge och väl och när dödläget väl bröts med mindre än 20 minuter kvar att spela så var det gästerna som fick in ett 1-0-mål.

Men Napoli skulle resa sig och med drygt tio minuter kvar av matchen kvitterade belgaren Cyril Ngonge, som anslöt från just Hellas Verona i januari.

Efter kvitteringen såg matchen ut att sluta oavgjort. Men i den i den 87:e matchminuten vek Chvitja Kvaratschelia in från sin vänsterkant. Med en riktig fullträff kunde georgiern sedan se bollen segla in bakom en chanslös Lorenzo Montipo i bortamålet, varpå vilda glädjescener utbröt.

Målet blev matchens sista och innebär att Napoli är tabellsjua, en poäng bakom Bologna på femte plats.

Napoli: Gollini – Di Lorenzo, Rrahmani, Jesus, Rui – Anguissa, Lobotka, Cajuste – Politano, Simeone, Kvaratschelia.

Hellas: Montipo – Tchatchoua, Coppola, Dawidowicz, Cabal – Duda, Serdar – Suslov, Folorunsho, Lazovic – Noslin.