Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Lämnade BP i fjol - har nu tränat med Atalantas A-lag: "Otroligt hög kvalité - spelare som vunnit EM och Copa América"

Serie A 2021-08-19 kl 13:00

David Pérez, 17, lämnade Brommapojkarna förra sommaren för Atalanta.
Som belöning för sina prestationer den gånga säsongen har han nu fått träna med A-laget.
- Det var otroligt bra spelare i A-laget, som vunnit både EM och Copa América i sommar, säger Pérez till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån.

Förra sommaren lämnade 17-årige David Pérez Brommapojkarna för spel i den italienska storklubben Atalanta.

Sedan dess har han spelat med Primavera-laget (U19) i sin nya klubb, där han bland annat noterats för fyra mål och en assist på sex matcher i Primavera-serien, och under den pågående försäsongen har han belönats för sina prestationer i fjol genom att få chansen att träna med Atalantas A-lag. Ett lag fyllt med världsstjärnor.

- Det var otroligt hög kvalité, och det var extremt roligt att träna med dem. Det var väldigt lärorikt och de hjälpte mig jättemycket. Det är ju otroligt bra spelare i A-laget, som vunnit både EM och Copa América i sommar, säger Pérez till Fotbollskanalen.

ANNONS

Var det någonting du kände som framför allt stod ut från vad du är van vid?
- Tempot och pressen. Cristian Romero, som gick till Tottenham, la press på mig en gång och jag har aldrig upplevt att någon kan lägga press på en så snabbt. Allting går mycket, mycket snabbare i A-laget.

Vilka spelare i A-laget var det som stod ut i dina ögon?
- Det var många så klart, men de som verkligen stack ut för mig var Cristian Romero (nu lämnat för Tottenham), Luis Muriel och Matteo Pessina.

Hur det ser ut framöver, gällande fler träningar med A-laget, menar Pérez nu är upp till honom själv.

- Det är upp till mig, hur jag gör det. Om jag presterar så kommer jag att få chansen flera gånger, så på det sättet är det upp till mig. Det finns inte riktigt tidsplaner i Atalanta, utan här handlar det mer om att prestera så får du chansen.

ANNONS

Men trots framgångarna var det mycket att vänja sig vid i början av Italien-vistelsen. I Italien präglas fotbollen av taktiskt fokus, vilket nu blivit vardag för Pérez. Men i början var det något att vänja sig vid.

- I början var det svårt. Det är sådant fokus på det taktiska och när jag kom var jag inte en jättetaktisk spelare på det sättet. Så det var något att vänja sig vid, men jag tycker ändå att jag kom in i det rätt så snabbt.

Har du något exempel på vad det taktiska fokuset kan vara?
- På träningarna till exempel kan det gå en timme och då har vi bara gjort defensiven och offensiven, när man går runt på planen och får instruktioner om hur vi ska stå på planen, hur inläggen ska slås och så vidare. Det kan vara samma sak fem gånger i veckan.

Utöver det taktiska är mentaliteten även något som Pérez påpekar att det är stor skillnad på i den italienska fotbollen, och i det italienska samhället generellt.

ANNONS

- Jag har blivit mycket starkare mentalt här. Man har så mycket mer självförtroende i Italien. Inte bara i fotbollen, utan människorna på gatorna också. Alla har mycket mer självförtroende, och det har smittat av sig på mig - vilket jag känner har hjälpt mig. När jag spelar med mer självförtroende så känns det som att jag lyckas bättre med det jag försöker göra.

Atalanta är känd som en av de klubbarna i Europa där man satsar hårdast på unga spelare. Dejan Kulusevski (Juventus), Franck Kessié (Milan), Amad Diallo (Manchester United), Alessandro Bastoni (Inter), Matteo Pessina (Atalanta) och Musa Barrow (Bologna) är exempel på spelare som tagit sig igenom klubbens akademiled upp till A-laget, där en del sedan sålts vidare för stora summor.

Att spela i en klubb som ger unga spelare chansen, som ung spelare själv, är något som Pérez ser som mycket motiverande.

ANNONS

- Att veta att man spelar i en klubb som är känd för att satsa på unga spelare är en otrolig motivation. Man vill bara köra hårdare och hårdare varje dag för att visa framfötterna. Man vet att om man presterar tillräckligt bra så kommer man att få chansen. Som när jag fick träna med A-laget nu, till exempel.

När det kommer till målsättningar inför den kommande säsongen, dock, tar Pérez det dag för dag.

- Mina målsättningar för den kommande säsongen är bara att prestera som förra året och därifrån får det som händer hända.

Sponsrat innehåll

Streama alla matcher från LaLiga, Serie A och UEFA Champions League.

Och massor av annan fotboll, sport och underhållning. 299kr/mån. Ingen bindningstid.

Streama nu

Mest sedda klipp

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto