Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Linnér bekräftar allsvenskt intresse: "Det finns en klubb..."

Serie B

Oscar Linnér kommer lämna Brescia och skulle gärna fortsätta ute i Europa.
Men att vända hem till allsvenskan är även det ett lockande alternativ.
- Det är en klubb som jag i princip sagt att jag vill gå till om det inte kommer något annat som jag inte kan tacka nej till, berättar han för Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån

För två år sedan lämnade Oscar Linnér AIK för Arminia Bielefeld. Han har sedan fortsatt karriären i Brescia, men utlandsäventyret har hittills inte blivit som svensken hoppades. Han har varit andramålvakt i båda klubbarna och speltiden har därmed varit knapp.

För tillfället är 24-åringen utanför Brescias matchtrupper, samtidigt som man arbetar för en lösning, där han lämnar den italienska klubben i vinter.  En flytt inom Italien eller tillbaka till Tyskland är förstahandsvalet.

- Just nu undersöker vi några alternativ och några förfrågningar som finns från den delen av kontinenten och har lite satt Skandinavien ”on hold” tills det europeiska fönstret är stängt, för att det skandinaviska fönstret är öppet längre. Det är klart, hade jag kunnat få något i Italien eller Tyskland som verkade lovande och som är en bra helhetslösning så hade det varit intressant med tanke på att det är här jag är just nu, men samtidigt är jag ganska kräsen. Målet har väl inte varit en speciell destination, målet har varit en bättre situation för mig speltidsmässigt, berättar Linnér för Fotbollskanalen.

ANNONS

Målvakten är tydlig med att det viktigaste just nu är att få spela, om det så är ute i Europa eller i Skandinavien.

- Jag vill inte hamna i en sån situation som jag har hamnat i de senaste två åren där jag är andramålvakt i bra klubbar, bakom målvakter som i princip har varit ”mission impossible” att ta sig förbi, för den typen av situation är jag klar med här och nu, det är inte det jag söker, säger han.

Lockar allsvenskan, om ni inte hittar en bra lösning i Europa?
- Jag har stor respekt för allsvenskan som fotbollsliga. Det känns som att allsvenskan har tagit stora steg i rätt riktning det senaste årtiondet. Sedan är det klart att till exempel danska och norska ligan har ju också tagit kliv i rätt riktning de senaste åren. Men jag kommer samla allt för att ta ett beslut som passar mig, fotbollsmässigt men också socialt och så. Sverige är mitt hemland och det är där jag har familj och vänner och min bas och det är där jag har byggt ett namn sedan tidigare så på så sätt är det klart att allsvenskan har ett försprång ur den synvinkeln.

ANNONS

Linnér kan samtidigt bekräfta att flera allsvenska klubbar har hört sig för om honom. Från en klubb finns det konkret intresse och han har själv varit i kontakt med dem.

- Det är en klubb som jag har pratat med och i princip gett klartecken att det här är en grej som jag skulle vilja hoppa på om det inte är så att något annat som skulle passa mig… Eller som skulle vara för bra för att säga nej till om vi säger så. Med all respekt och all ödmjukhet, om inte något sådant skulle dyka upp är jag beredd att hoppa på det här, säger han.

En allsvensk återkomst är därmed inte helt otänkbar. Men vilken typ av målvakt är det i så fall som återvänder, jämfört med spelaren som lämnade AIK för två år sedan?

- Jag är övertygad om att jag har, eller jag är väldigt bekväm med att jag har tagit stora utvecklingssteg i rätt riktning och det råmaterialet jag var när jag lämnade AIK, hamnade i händerna på en av Tysklands mest meriterade målvaktstränare (Marco Kostmann) som har varit aktuell i tyska landslagen och så. Så han har fått jobba med det råmaterialet jag var när jag lämnade AIK och redan då var jag, kom igen, 2018, 2019, kolla på min statistik, jag var ju en topp tre målvakt redan då, säger han.

ANNONS

Vad är den största skillnaden nu mot när du lämnade AIK?
- När jag var i AIK, då var jag förstemålvakt och då blir det mer fokus på matchspelet och du har inte lika stort utrymme att träna hårt i målvaktsträningen i veckorna, för då kommer det gå ut över matchen. Men nu när jag inte har varit förstemålvakt, då har jag kunnat ösa på som fan i veckorna med målvaktsträning. Så min grundnivå när jag väl hittar min form tror jag är betydligt högre än när jag var i AIK och redan då var den på toppallsvensk nivå när allting stämde. Den här målvaktsträningen, min förhoppning är att den har lett till att jag har höjt min lägstanivå ordentligt och högstanivån har alltid funnits där och finns fortfarande. Om jag kan spela på den så är jag bäst i allsvenskan, säger Linnér.

Publicerad 2022-01-27 kl 20:16
Sponsrat innehåll

Streama alla matcher från LaLiga, Serie A och UEFA Champions League.

Och massor av annan fotboll, sport och underhållning. 299kr/mån. Ingen bindningstid.

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto