Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ITALIEN

Medici: Årets lag i Serie A

Scanpix

Fotbollskanalens egen expert och krönikör, Lorenzo Medici, har tagit ut årets lag i Serie A. Med finns givetvis bland andra skytteligavinnaren Edinson Cavani.

Juventus tog hem liga, Milan räddade Champions League spel i sista minuten och Inter avslutade bedrövligt. Men vilka spelare  förtjänar att tas ut i årets bästa elva? Fotbollskanalens Lorenzo Medici gör här sina val.

Federico Marchetti (Lazio)
Jag tycker att Buffon är seriens bästa målvakt men är för "skyddad" av sitt försvar för att tas ut i min elva. Handanovic har gjort en kanonsäsong och räddade sitt Inter vid flertalet tillfällen, men hade också några missar och släppte in väldigt mycket mål. Så mitt val hamnar på Marchetti som gjorde flera kanonmatcher och både varit jämn och briljant.

Andrea Barzagli (Juventus)
Det är mäkta imponerande vilken hög och jämn nivå Barzagli har hållit de två senaste säsongerna. Rejäl och säker i sitt agerande och vet liksom inte hur man går bort sig. Har en stor del i Juventus framgångar. Mr Perfect.

Paolo Cannavaro (Napoli)
Har inte fått så mycket uppmärksamhet den här säsongen vilket faktiskt kan ses som ett gott tecken. Vi är numera så vana vid att han styr Napolis försvar med järnhand och alltid håller klassen. Gör lite i det tysta en kanonsäsong.

Giorgio Chiellini (Juventus)
Sprider tuffhet och energi på ett smittosamt sätt. Saknades tydligt när han var borta och när han återkom till matchen mot Napoli gjorde han ett viktigt mål.

Juan Cuadrado (Fiorentina)
Med sin unika spelstil gjorde han Serie A:s kanter till en purpurfärgad autostrada fylld med dribblingsuppvisningar ur den högre skolan. Om fotbollen var ett discogolv skulle Cuadrado vara den största stjärnan.

Marek Hamsik (Napoli)
Hans facit talar för sig själv. 12 mål och 14 assist är siffror som berättar om en ledare, poängspelare och om kontinuitet. Förutom det var han den som ofta var motorn för Napoli och den som alltid höjde nivån på passningsspelet. Tagit ett stort kliv i sin utveckling.

Borja Valero (Fiorentina)
Dödade myten om att spanska spelare inte kan lyckas i Serie A. Hade visserligen flytet att hamna i Montellas passningsinriktade famn men det rådde inget tvivel om att Valero gav Violas mittfält så mycket klass att det osade guld om det.

Arturo Vidal (Juventus)
Få spelare har samma fantastiska mix av dynamik, teknik och god inställning. Han fräser i folks hälsenor, erövrar och distribuerar boll skickligt och gör en hel del mål. Är överallt och lite till. Var vårens scudetto-kung.

Alessio Cerci (Torino)
Började bra och accelererade sedan ständigt under våren. Med snabbhet få förunnat och bra bollbehandling blev han inte bara en granat-färgad sensation utan även en Serie A-sensation som tog sin in i landslaget. På storlagens läppar nu.

Edinson Cavani (Napoli)
Gjorde trettio nya Serie A-mål att lägga till historien. Var precis som året innan fenomenal i sitt defensiva anfallsarbete och gjorde mål på alla sorters vis. Troligen den spelare som betydde mest för sitt lag. Super-striker.

Antonio Di Natale (Udinese)
Hade under säsongens gång små svackor men när man ska summera saker och ting står man med ett Totó-facit på 23 mål och en ny Europa-biljett i handen. Har nu gjort över 20 mål fyra år i rad. Evigt ung.

Publicerad 2013-05-24 kl 08:31
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons