POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ITALIEN

Medici: "Från skogarna i Boden till mål för Lazio"

Så fort slutsignalen mellan Nigeria och Elfenbenskusten gick började de nigerianska spelarna springa runt överlyckliga och krama varandra.

Mot alla odds hade Nigeria slagit ut favoriten Elfenbenskusten ur Afrikanska mästerskapen och var klara för semifinal.

Men en spelare firade inte som alla andra, Ogenyi Onazi sprang fram till en TV-kamera och ska ha format orden " T.B Joshua i love you".
My People FC är inget vanligt fotbollslag. Klubben är grundad av Temitope Balogun Joshua, mer känd som Pastor T.B Joshua. Enligt honom är fotbollsklubben avsedd att hjälpa unga människor och få dem att nå sina mål.

Mystiken och fascinationen för Pastor T.B Joshua är stor. Han startade SCOAN (The synagouge, church of all nations) och är omtalad för sina så kallade förutsägelser. Bland annat har Evertons mittback Joseph Yobo påstått sig ha blivit "helad" från en skada med hjälp av kyrkan.

I April 2009 skickade My People Fc tre spelare till Bodens BK. 16-åringarna Sani Emmanuel, Ogenyi Onazi och 14-åringen Yakubu Azez. När det sedan visade sig vilka guldkorn som anlänt till Sveriges mörka skogar ville Boden värva dem. Men eftersom FIFAs regler inte tillåter att en spelare är under 18 år för en internationell övergång blev det aldrig någon affär. Efter tre månader i Sverige åkte spelarna tillbaka till Nigeria.

Men under deras vistelse i Sverige (som bekostades av SCOAN) skickade kyrkans kontaktman i Boden hem videoinspelningar på spelarna. Dessa inspelningar visades på den nigerianska kyrkans egen Tv-kanal. En som upptäckte dessa inspelningar var förbundskaptenen för Nigerias U-17 landslag.
Så några månader senare blir både Onazi och Emmanuel uttagna till U-17 Vm på hemmaplan. Mittfältaren Ogenyi Onazi skadade sig redan i första matchen mot Tyskland. Det var istället Sani Emmanuel som stal rubrikerna då han både blev skyttekung och vald till turneringens bästa spelare.

Efter turneringen lämnade Onazi och Emmanuel Nigeria och de leriga planerna utanför kyrkan för att söka lyckan ute i Europa. De provspelade bland annat för Chelsea, Tottenham, Panathianikos och Young Boys. Men det blev till slut Italien och Lazio som blev deras nya hemvist.

Den mer "talangfulle" av de två, Sani Emmanuel, hade i höstas svårt att ta en ordinarie plats i divison fyra -laget Salernitana vilket gjorde att Lazio lånade ut honom till schweiziska klubben Bienne istället.

Ogenyi Onazi däremot imponerade på Lazios tränare Vladimir Petkovic så pass mycket under försäsongen att han plockades in i Lazios A-trupp och har redan gjort 14 matcher för klubben. Igår gjorde han ett mycket vackert mål på Mercedes Benz Arena mot Stuttgart.

Tänk, vad en sväng till Boden kan göra för fotbollskarriären.

***
Onazi finns med största sannolikhet med i Lazios trupp som ska möta Fiorentina på söndag kväll. Matchen Lazio-Fiorentina kan du se på TV4 Sportxtra och Fotbollskanalen.se

Övriga matcher omgång 28: Fre 8/3, Genoa-Milan, Lör 9/3, Udinese-Roma, Sön 10/3, Atalanta-Pescara, Cagliari-Sampdoria, Chievo-Napoli, Inter-Bologna, Juventus-Catania, Palermo-Siena, Parma-Torino.

***

Helgens TV-Matcher:

Fre 8/3
Genoa-Milan kl 20.45 Sportxtra, Fotbollskanalen.se
Lör 9/3
Udinese-Roma kl 20.45 Tv4 Sportxtra, Fotbollskanalen.se
Sön 10/3
Atalanta-Pescara kl 12.30 TV4 Sportxtra, Fotbollskanalen.se
Juventus-Catania kl 15.00 TV4 Sportxtra, Fotbollskanalen.se
Chievo-Napoli kl 15.00 Cmore Sports
Club Calcio kl 20.00, TV4 Sportxtra, Fotbollskanalen.se
Lazio-Fiorentina kl 20.45, Fotbollskanalen.se

Publicerad 2013-03-08 kl 08:19
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå