Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ITALIEN

Medici hyllar Klose - och lyfter in en svensk i veckans elva

Fotbollskanalens Serie A-expert Lorenzo Medici djupdyker i den helgens Serie A-omgång.

Omgångens bästa:

1. Miroslav Klose (Lazio)
Snart finns det inga ord för denne fantastiske tyske målspruta. Sänkte Lecce med sina två mål varav det sista gjort med sådan elegant nick-precision. Lazio var långa stunder det sämre laget mot Lecce men vad spelar det för roll när man har en sån matchvinnare i Klose? Ingen match är förlorad när man har en så pass skicklig målskytt som tysken. Striker-fenomen.

2. Udinese
Jag liksom bara väntar på att Udinese ska få en negativ reaktion och tappa poäng. Men det sker inte. Seger över Chievo och Francesco Guidolins perfekta maskineri spetsat med Di Natale bara fortsätter att övertyga. Man stör topplagen och man vinner mot de mindre. Försvaret är kompakt, mittfältet dynamiskt, yttrarna otroligt löpstarka och Di Natale tar hand om målskyttet. Även om de skulle tappa efter jul så har de ju redan skrapat ihop ett bra försprång till lagen som ligger efter dem i tabellen. Och hur långt kan de nå om de lurar mig igen och inte får någon större formsvacka?

3. Phillipe Coutinho & Davide Faraoni (Inter)
Inter har haft en tuff säsong med få ljuspunkter. Men de finns. Ungdomarna. Mot Fiorentina var det Coutinho och Faraoni som visade framfötterna mest. Coutinho spelade elegant fram till Pazzinis mål och bjöd på sin fina teknik. Faraoni är en ytter som både orkar och är tillräckligt snabb för att vara fundamental både defensivt och offensivt. Dessutom kan killen slå inlägg. Om nuet inte ser så ljust ut för Inter så gör i alla fall framtiden det.

4. Andreas Granqvist (Genoa)
Har fått en del speltid i Genoa och gjort det okej. Mot Siena däremot var det mer än okej. Granqvist visade stor pondus och enorm styrka i huvudspelet. Svensken håller på att göra sig svårpetad.

5. Stefano Pioli (tränare, Bologna)
Bologna gjorde en mycket bra match mot Milan och spelarna vet tydligt sina uppgifter. Det finns en positiv energi och man agerar verkligen som ett lag. Tränare Stefano Pioli har en stor förtjänst i detta. Dessutom gillar jag att han spelar med två trequartisti (Ramirez och Diamanti) bakom Di Vaio och ändå behåller greken Kone i elvan. Detta Bologna kan få en stabil vår under Pioli.

6. Simone Tiribocchi (Atalanta)
Gubben kan än. Atalanta pressade på för en kvittering mot Catania men hade svårt att få in bollen. Då klev "Tir" in och fixade poängen. Tiribocchi är ingen fenomenal spelare men man kan lita på honom.

***

Omgångens sämsta:

1. Gianluca Rocchi (domare, Bologna-Milan)
Rocchi som skött sig bra ute i Europa och egentligen är en bra domare (nu kan man ju börja ifrågasätta det) gjorde bort sig igen. Efter debaclet i Inter-Napoli-matchen lyckades han pricka in ytterligare en katastrofal domarinsats till sitt CV. Missade en klar hands på Seedorf (vilket skulle lett till en straff för Bologna), lät sig luras av Zlatans filmning och blåste aldrig straff för Milan när de skulle haft en (hands på en Bologna-spelare). Det ska tilläggas att han fick dålig hjälp av sin assisterande domare men hans usla höst är ett faktum.

2. Marco Amelia (Milan)
Cristian Abbiati har varit lite svajig under hösten men Amelias insats mot Bologna fick nog de flesta Milan-supportar att längta efter honom. Kom på mellanhand på första målet och Bolognas andra mål skulle han helt enkelt ha tagit. Milan bör nog se sig om efter en ny målvakt nästa säsong.

3. Ezequiel Munoz (Palermo)
Inte spelat på ett tag men fick lite oväntat chansen mot Cesena. Han tog den inte direkt. Två gula kort efter klumpigt och opolerat spel ökade inte direkt hans chanser att få spela mer i framtiden.

4. Cesare Natali (Fiorentina)
Jag har alltid tyckt att Natali är en högst medioker miittback. Mot Inter var han enormt stel i närkampen mot Pazzini vilket ledde fram till Inters första mål. Varför inte låta Nastasic spela? Ibland är inte rutin att
föredra framför kvalité.

***

Omgångens lag (3-3-3-1)
Gianluigi Buffon (Juventus) (2)
Räddade Tottis straff och därmed antagligen en poäng.

Gabriel Heinze (Roma) (1)
Kämpade, stod nästan alltid rätt och vann massor av dueller. Braveheart 1.

Giorgio Chiellini (Juventus) (2)
Duktig på sin kant där han slet med sin karaktäristiska stil. Gjorde även ett vaket nickmål. Braveheart 2.

Andreas
Granqvist (Genoa) (1)
En klippa i försvaret mot Siena. Stark i huvudspelet. Spelat till sig en ordinarie plats?

Davide
Faraoni (Inter) (1)
Snabb och har en enorm löplunga. Var riktigt bra mot Fiorentina. Kan dessutom slå vettiga inlägg. Ljus framtid.

Blerim Dzemaili (Napoli) (1)
Jobbade hårt och ville väldigt mycket mot Novara. Gjorde även Napolis mål. Kommer bli viktig för klubben i längden.

Dusan Basta (Udinese) (2)
Varit ruggigt bra under hösten. Galopperar fram och tillbaka på sin kant och ger massor av energi. Även opportunistisk målskytt mot Chievo.

Adrian Mutu (Cesena) (2)
Alltid farlig mot Palermo. Bra på att skapa mycket ur lite. Fint nickmål. Cesenas plötsliga framgångar hänger mycket ihop med Mutus uppvaknande.

Alessandro Diamanti (Bologna) (1)
Har magiska fötter och mycket energi. Svävade fritt mellan anfall och mittfält och gjorde det med stor klass. Välförtjänt målskytt.

Antonio Di Natale (Udinese) (3)
Visar inga som helst prov på att bli sämre med åren. Gjorde ett vackert nickmål mot Chievo och gjorde en sedvanlig stor anfallsinsats. Friuli-legend.

Miroslav Klose (Lazio) (3)
Dubbel målskytt mot Lecce varav ett fantastiskt nickmål i matchens slutskede. Sommarens bästa värvning?

***

Omgångens tränare: Stefano Pioli (Bologna) (2)
Gett Bologna en identitet och vilja att spela för varandra. Spelarna vet tydligt hur de ska agera på planen. Jag gillar dessutom spelidén med två trequartisti bakom Di Vaio.

Omgångens domare: Andrea De Marco (Novara-Napoli) (1)
Tog ofta rätt beslut och lät spelet flyta på så gott som det gick. Gjorde rätt när han inte blåste straff för Napoli (Pandev) i slutsekunderna.

Publicerad 2011-12-13 kl 09:27
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons