POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ITALIEN

Medicis Serie A-guide lag-för-lag: Atalanta och Torino

Inför starten av ligasäsongen i Italien ger fotbollskanalen.se:s expert Lorenzo Medici er en stor guide. Varje dag framöver släpps två nya lag.

14. ATALANTA
Andra året är nästan alltid svårare än första. En klyscha som faktiskt ofta stämmer och som kan komma att drabba Atalanta den här säsongen. Jag tror inte man är redo att hota om Europa League-platser ännu. Laget är dock inte sämre nu än ifjol eftersom man har i stort sett samma trupp som förra säsongen. Men kan man begära att German Denis ska återupprepa sig? Kan verkligen spelare som Cigarini, Moralez och Schelotto ta ytterligare ett steg framåt istället för bakåt?

Försvaret är inte helt pålitligt med spelare som Stendardo, Manfredini och Lucchini. Däremot har man en bra blandning av kreativitet och löpvillighet på mittfältet medan anfallet står lite tunt om Denis blir skadad och Parra inte blir någon succé. Med starkt stöd på hemmaplan och en trots allt gedigen trupp så lär Atalanta hålla sig långt ifrån bottenträsket.

Men de är beroende av att vissa spelare gör en lika bra säsong som ifjol ( t ex Denis, Moralez och Cigarini) och att några tar ytterligare ett steg i utvecklingen (t ex Carmona, Bonaventura och Marilungo) för att man ska kunna toppa förra årets fina insats och placering.

Vad kan hända på mercaton innan den stänger?
Sportdirektör Marino är mycket skicklig och möjligen kan han fynda de sista dagarna av transfer-marknaden. Jag har svårt att tro att Marino inte vill avsluta med en fjäder i hatten. Kanske kan man plocka hem endera Massimo Donati eller Giulio Migliaccio (dock nära Sampdoria) och kanske kryddas anfallet med någon spännande spelare (De Luca vore ett snyggt kap).

Att man däremot säljer Gabbiadini till Juventus (som sedan lånar ut honom till Bologna) och i retur får unge australiensaren James Troisi känns som en formalitet. Ytterbacken Peluso är mycket eftertraktad och kan komma lämna.

Startelvan (4-3-1-2): Consigli, Matheu, Stendardo, Manfredini, Peluso; Bonaventura, Carmona, Cigarini, Schelotto; Moralez, Denis.
Truppen i övrigt:
Försvar: Lucchini, Bellini, Brivio, Capelli, Ferri, Raimondi.
Mittfält: Cazzola, Kone, Radovanovic, Scozarella, Pettinari.
Anfall: Parra, Gabbiadini, Marilungo, Tiribocchi.

Nyckelspelaren: German Denis
Cigarinis mittfältsregi i all ära men om Denis inte upprepar sin fjolårssäsong eller åtminstone gör över tio mål kommer Atalanta få det betydligt tuffare i år.

Genombrottet:
Giacomo Bonaventura
Atalanta har många bra mittfältare men kanske är det Jack Bonaventura som står på tur att slå igenom på allvar. Komplett mittfältstyp med en bra mix av skickliga fötter och löpvillighet.

Frågetecknet: Facundo Parra
Marino är duktig på att fiska i Sydamerika men jag är inte helt säker på att Parra blir någon succé. Ingen ungdom och känns lite osmidig.

Håll även ögonen på: Guido Marilungo
Det är lätt att glömma bort Marilungo då han så ofta är skadad. Men jag tror han kan bli farlig i år så fort han kommer i matchform.

13. TORINO
En klassisk klubb är tillbaka där de hör hemma och vi återfår även ett prestigefyllt Turin-derby. Torino har de senaste tio-femton åren haft svårt med ekonomin och att etablera sig i Serie A. Nu tror jag man har en gyllene chans. Det finns en bra ryggrad i truppen och tränare Ventura är inte bara specialist på att plocka upp lag från Serie B till A utan även duktig på att förädla lagets första säsong efter uppflyttningen.

Angelo Ogbonna är naturligtvis det defensiva navet för Torino, han kommer få dra ett stort lass i vad som kan bli hans sista säsong innan han lämnar för en större klubb. I Venturas 4-2-4 (i alla fall i offensiven) spelsystem krävs det att de två innermittfältarna orkar löpa och leverera boll fort. Därför har man spelare som t ex Brighi, Vives och Gazzi (man jagar även Pazienza) på den positionen.

Sedan är yttrarna av stor vikt för Ventura och därför har man värvat bland annat Sansone från Sassuolo och Santana från Napoli men man jagar även Cerci febrilt och har kvar spännande spelare som Verdi och Stevanovic från ifjol. Möjligen saknas det en skicklig central anfallare då Rolando Bianchi och Meggiorini är dugliga men inga målsprutor. Anfallsförstärkningar lär dock vara på väg.

Jag tror säsongen kommer gå lite upp och ner för Torino men med Venturas offensiv och med en vad det verkar bra mercato tror jag säsongen kommer bli mestadels vacker för staden Turins mest populära lag.

Vad kan hända på mercaton innan den stänger?
Torino är inte klara med mercaton än. Jag tror att Cerci kan anlända (i konkurrens med Genoa) och kanske även t ex Sergio Floccari eller/och Paulo Barreto. Möjligen även en ytterback till.

Startelvan (4-3-1-2): Gillet, Darmian, Rodriguez, Ogbonna, Masiello; Brighi, Gazzi; Santana, Meggiorini, Bianchi, Sansone.
Truppen i övrigt:
Försvar: Di Cesare, Caceres, Glik, Migilorini, D`Ambrosio, Parisi.
Mittfält: Basha, Vives, Suciu, Barbosa
Anfall: Verdi, Sgrigna, Stevanovic, Diop,

Nyckelspelaren: Angelo Ogbonna
Blir naturligtvis livsviktig för sitt lag. Det krävs en jämn och bra säsong från Ogbonna för att försvaret ska hålla nivån.

Genombrottet: Gianluca Sansone
En av Serie B:s absolut bästa spelare ifjol. Kvick, listig men även målfarlig. Kan bli en publikfavorit.

Frågetecknet: Rolando Bianchi
Det har ryktats att han ska lämna klubben i snart två, tre år nu men kvar är han trots allt. Blir han kvar? Och kan han taggas av att vara tillbaka i den högsta serien och hitta målformen igen? Eller är karriären på väg ner? Viktig säsong för Bianchi.

Håll även ögonen på: Alen Stevanovic
Var stundtals lysande ifjol och kan han bara vara skadefri och vara mentalt redo kan han ta Serie A med storm.

Publicerad 2012-08-18 kl 09:37
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå