Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ITALIEN

Mellberg om Juves chans att ta Inter: Kan bli avgörande när vi möts

LISSABON. Olof Mellbergs Juventus jagar Inter i kampen om lo Scudetto. Mittbacken har inte gett upp:
- Vi har dem om några veckor och det kan bli direkt avgörande, säger han.

Efter en något trög inledning har Olof Mellberg mer och mer spelat in sig i Juventus. Svensken har både varit högerback och mittback – och gjort det bra.

- Det har känts bra hela säsongen, vi har varit stabila och det har funkat bra och försvaret har funkat bra. Jag fick spela mycket och fick lära känna spelet och spelarna under försäsongen, säger Mellberg.

- Det gäller att ta för sig, även om jag är ny i klubben har jag varit med ett tag.

Vad tror du om chansen att gå om Inter?
- Det blir tufft, vi har varit starka nu ett tag men det är svårt att knappa in. Det krävs att vi ska vinna i princip det som är kvar och att de ska förlora några matcher. Vi har dem om några veckor och det kan bli en direkt avgörande.

Det ryktas om att Zlatan Ibrahimovic vill lämna Inter. Vad tror du händer?
- Vet inte, det ska till en jätteövergång om det ska bli något. Han är otroligt uppskattad i Inter och hela Italien och har gjort en fantastisk säsong. Det krävs en otrolig övergång fall det ska bli något annat.

En del av Zlatans besvikelse hänger ihop med serie A-klubbarnas svårighet i Champions League. Vad tror du om Englands dominans?

- Det är väldigt små marginaler i Champions League men med de pengar och influenser som Premier League fått så har den varit starkast en period. Men vi hade tre lag i åttondelen och vi och Roma var riktigt nära att gå vidare. Bland topplagen är det inte så stor skillnad mellan ligorna.

Publicerad 2009-03-26 kl 08:13
Annons
Annons
Annons