Milan fick bara 2-2 - Zlatan slog till med volley-mål

Italien

Mål efter fyra minuter.
Zlatan Ibrahimovics paus från avstängningen, kritiken och rubrikerna började perfekt.

Och slutade nästan lika bra med förarbetet till viktiga 2-2-kvitteringen i cupsemifinalens första match mot Palermo. På onsdagseftermiddagen kom beskedet att Zlatan Ibrahimovics tre ligamatcher långa avstängning står fast.
Klubbens argument i överklagan att svordomarna var riktade mot anfallaren själv och inte mot linjedomaren hjälpte inte.

Beskedet som Ibrahimovic bjöd på några timmar senare i den italienska cupsemin var betydligt positivare för supersvensken och hans Milan.

Matchen mot Palermo blev en skön paus från den senaste tidens kritik och rubriker - och "Ibra" behövde inte ens fyra minuter för att göra mål.

Ett långt inlägg nådde svensken till vänster i straffområdet. En volleybredsida senare stod det 1-0 på San Siro. En drömstart. Men det blev ingen drömfortsättning.

Palermos Javier Pastore kvitterade i 14:e minuten och i den 53:e tryckte Abel Hernandez in 2-1 till Palermo med en härlig vänsterträff perfekt placerad i krysset.
En skräll var på väg. Men en kvart före bortalaget skulle lämna arenan med ett perfekt utgångsläge inför returmötet den 10 maj som rånbyte gjorde Milan sitt tillslag och stoppade leveransen.

Och det var "Ibra" som var operationens initiativtagare.
Med ursinnig aggressivitet tog han sig förbi sin försvarare innan han föll i straffområdet. Men bollen gick perfekt ut till holländaren Urby Emanuelson som sköt in 2-2-målet.

I den andra semifinalen har Inter 1-0 efter första matchen mot Roma.

För Milan väntar närmast ligamatcher mot Brescia och Bologna. För Zlatan Ibrahimovic väntar ofrivillig vila.

Men skulle han få för sig att slappa i Milanos vårsol med att läsa italienska tidningar behöver han inte oroa sig för vare sig låga betyg eller mörka rubriker.
Milan: 1 Amelia; 17 Oddo, 33 Thiago Silva, 15 Sokratis, 77 Antonini; 16 Flamini, 21 Pirlo, 10 Seedorf; 27 Boateng; 11 Ibrahimovic, 99 Cassano.
Milans bänk: 30 Roma, 20 Abate, 66 Legrottaglie, 8 Gattuso, 28 Emanuelson, 51 Beretta, 70 Robinho

Palermo: 46 Sirigu; 16 Cassani, 3 Goian, 5 Bovo, 42 Balzaretti; 8 Migliaccio, 23 Nocerino, 94 Acquah; 27 Pastore; 51 Pinilla, 9 Hernandez
Palermos bänk: 99 Benussi, 36 Darmian, 6 Munoz, 21 Bacinovic, 11 Liverani, 72 Ilicic, 10 Miccoli

Publicerad 2011-04-21 kl 00:19