Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ITALIEN

Milan jagar svenska talanger: Ser vi nästa Maradona tar vi honom som 12 åring

Milan är på talangjakt i Sverige, men man kommer inte att tvinga barn att flytta hemifrån. Om man inte hittar ett riktigt guldkorn, vill säga.

I sommar får svenska ungdomar chansen att visa upp sig för AC Milan. Den italienska storklubben är på besök i Sverige för sjätte året på raken för att hitta talangfulla ungdomar. Tre läger kommer att hållas, i Västerås, Umeå och Malmö, där man ungdomar kommer att drillas av Milans egna tränare. Från varje läger väljer klubben ut två spelare som får följa med Milano för att lära känna klubben ännu bättre. Spelarna kommer att få träffa a-laget, gå på match på San Siro och träna med Milans ungdomslag.

- Det är en enorm upplevelse som kan vara viktig för de spelarna som får åka, säger Franco Baresi som själv tog sig in i klubben via provspel i unga år.

Han lovar dock att man inte kommer att tvinga ungdomarna att lämna sin familj när de är för unga.
- Vi kommer inte att kontraktera någon under 16 år, säger han.

Men Marco Schembri, som leder ungdomsprojektet, lägger dock in en reservation.
- Hittar vi nästa Diego Maradona eller Franco Baresi så tar vi honom som 12-åring.

Anledningen till att man trappar upp satsningen i Sverige är att klubben tidigare varit nöjd med vad man sett från de svenska ungdomarna.

- Det finns en bra kultur för idrott i Sverige. En av killarna som vi har bjudit över berättade att han spelade hockey på vintern. Det överraskade oss. Dessutom är det speciellt med tjejerna i Sverige. Vi vill utveckla oss inom damfotbollen och i Sverige är 30 procent av deltagarna tjejer. I Italien så kommer det en tjej på 150 killar.

Publicerad 2010-03-19 kl 09:10
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons