Milan upp på Champions League-plats - Borini hjälte med första ligamålet för klubben

Serie A

Gennaro Gattuso på läktaren och Gonzalo Higuain utanför truppen.
Trots det skulle Milan bortaslå Genoa med 2-0 efter att Fabio Borini avgjort med sitt första ligamål för klubben.

Inför matchen hade det mesta handlat om Gonzalo Higuain, som är nära en övergång till Chelsea. Anfallaren ställdes utanför Milans matchtrupp till bortamötet med Genoa, och i hans frånvaro gjorde Fabio Borini sin fjärde start i Serie A den här säsongen. Då skulle anfallaren spela en huvudroll.

Tränaren Gennaro Gattuso tittade på från läktaren när lagen spelade en mållös första halvlek. I andra halvlek tände det till rejält med jättechanser för båda lagen. Andrei Radu räddade Lucas Paquetas nick från nära håll i den 66:e minuten och två minuter senare var det Gianluigi Donnarummas tur att briljera. Milan-målvakten kastade sig upp med handen mot krysset och räddade Daniel Bessas skott från att gå in med en kanonräddning.

Istället kunde Milan ta ledningen i den 72:a minuten när Fabio Borini mötte Andrea Contis låga inlägg och tryckte in 1-0. Målet var anfallarens första i ligan för Milan. Tryckte tio minuter senare kunde Suso fastställa slutresultatet 2-0 med ett kyligt avslut.

Segern gör att Milan går upp på Champions League-plats, i kamp med Roma och Lazio som skuggar tätt där bakom.

En smolk i Milans segerbägare var att försvararen Cristian Zapata tvingades kliva av skadad tidigt i den första halvleken.