Milan vann enkelt - Florenzi med frisparksmål

Serie A

Milan fick klara sig utan en skadad Zlatan Ibrahimovic.
Trots det vann de enkelt borta mot Empoli och är tvåa i Serie A.

Zlatan Ibrahimovic missade bortamatchen mot Empoli på grund av en knäskada. Istället blev det Olivier Giroud som fick chansen från start.

Milan fick en smakstart på matchen. Franck Kessié gav gästerna ledningen redan efter tolv minuter.

Men glädjen blev kortvarig för Milan. Empoli kom tillbaka och Bajrami kvitterade i den 18:e matchminuten.

Kessié gav Milan ledningen på nytt kort innan paus. I den andra halvleken kom matchens snyggaste mål. Florenzi tog hand om frisparken strax utanför straffområdet och skruvade bollan runt muren fram till 3-1 för Milan.

Kort efter det punkterade Theo Hernandez matchen när han dunkade in 4-1 för Milan. Empoli reducerade på sent på straff men Milan vann med klara 4-2 och är tvåa i tabellen när Serie A tar julledigt, fyra poäng bakom lokalrivalen Inter.

Empoli: Vicario - Stojanović, Romagnoli, Luperto, Parisi - Henderson, Ricci, Żurkowski - Bajrami; Cutrone, Pinamonti.

Milan: Maignan - Florenzi, Tomori, Romagnoli, Hernández - Tonali, Bennacer - Messias, Kessie, Saelemaekers - Giroud.