Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ITALIEN

Moggi besviken: "Man gör mig till en syndabock"

Luciano Moggi dömdes till fängelse i mer än fem år för sin inblandning i muthärvan.
- Man gör mig till en syndabock, säger han.

Det var 2006 som ”Calciopoli” nystades upp av polisen i Neapel genom omfattande avlyssning. Egentligen ville man bevaka olika förgreningar av den organiserade brottsligheten, men genom dessa kriminella personers kontaktnät mer eller mindre snubblade myndigheterna över fotbollens största skandal i modern tid.

Det visade sig att ett flertal klubbar varit inblandade i ett systematiserat påverkande av olika domare, med syfte att vinna fördelar till sin respektive klubb. På tisdagen fälldes såväl Lazio och Fiorentinas ägare som två tidiagre domarbaser till fängelsestraff, liksom ett tiotal andra inblandade.

Den som figurerat flitigast i medierna är dock utan tvivel Luciano Moggi. Den förre Juventusbossen pekades tidigt ut som en av huvudmännen i härvan och han straffas också med fem år och fyra månader i fängelse.

- Det finns ett antal chockerande osammanhängande och ologiska avsnitt i domen. Vi kommer definitivt att överklaga. Hela mitt liv har jag levt för fotbollen och nu sliter man undan den världen från mig. Naturligtvis är jag besviken, säger Moggi till radio Kiss Kiss Napoli.

Till sitt försvar har Moggi anfört att andra lag än de ovan nämnda ska ha stått i regelbunden kontakt med olika domare. Bland annat Inter och flera ytterligare.

- Nu hoppas jag att frasen ”alla är lika inför lagen” inte bara är tomma ord. Jag känner att man gjort mig till en syndabock, säger Moggi.

Publicerad 2011-11-09 kl 18:55
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons