Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ITALIEN

Moggi: "Otroligt tungt för Milan utan Zlatan och Boateng"

Milan får extremt svårt att vinna utan Zlatan. Det tror svenskens skandalomsusade kompis – förre Juvebossen Luciano Moggi.
- Man vill alltid ha honom på planen, säger han.

Den italienske transferkungen var ju värvningsansvarig i just Juventus, innan Calciopoli brakade loss och hans namn vanhedrades å det grövsta under den rättsliga processens gång. Nu är Luciano Moggi belagd med näringsförbud på livstid inom fotbollen plus fem års fängelse, villkorligt på grund av sin ålder.

Men det hindrar honom inte från att följa Serie A. Inför kvällens stormatch mellan Juventus och Milan tror Moggi att hans vän ”Ibra” hade behövts för att rädda ”Rossoneri” på planen.

- Som jag ser det borde alla vilja ha honom på planen – alltid. Självklart är det ett stort avbräck att han är avstängd, och samma sak gäller med Boateng som också saknas. Jag skulle vilja hävda att Milan löper störst risk i den här matchen på grund av dessa brister i laget, och jag tror dessutom att övriga spelare tappar självförtroende utan sina största stjärnor, säger Moggi till RadioCalciomercato.

Utöver ovan nämnda två tvingas Milan klara sig utan såväl Maxi Lopez som Alberto Aquilani, Clarence Seedorf, Antonio Cassano, Gennaro Gattuso, Alexander Merkel och Rodney Strasser. Kostsamt, enligt Moggi.

Samtidigt pekar han på ett annat tillfälle när Zlatan tillskrevs en enorm betydelse för Juventus. Han var avstängd då också, 2005, men ändå lyckades klubben besegra just Milan.

- Vi hade en ”lyxreserv” i form av David Trezeguet, som såg till att göra det viktiga och avgörande 1-0-målet, så allt kan hända, säger Moggi.

Han vill avdramatisera kvällens drabbning och anser att även om den är viktig finns inget som tyder på att ligan skulle påverkas så där avsevärt mycket av resultatet.

- Det är så långt kvar av säsongen, men visst, effekten blir psykologisk. Inget av lagen vill tappa sin positiva svit.

Publicerad 2012-02-25 kl 11:29
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons