Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ITALIEN

Moggis dom - fem års fängelse

Domarna efter Italiens stora mutskandal har fallit.
Luciano Moggi får maxstraffet – fem år i fängelse.
- Inga kommentarer, säger den förre Juventusbossen.

Därmed går domstolen i Neapel på åklagarsidans linje helt och hållet. Precis som man yrkat på fälls Moggi för samröre med grupperingar inom den organiserade brottsligheten och försök till grovt bedrägeri.

Det var under 2006 som den så kallade ”Calciopoli” nystades upp genom omfattande telefonavlyssning och Moggi pekades ut som en av huvudmännen i härvan.

Han och andra personer med anknytning till bland andra Juventus, Milan, Fiorentina, Reggina och Arezzo ska medvetet ha försökt att ”köpa” domare för att vinna fördelar till sina respektive klubbar. Till följd av händelserna blev Juve fråntaget två Scudetto-titlar och flyttades ner i Serie B. Flera andra lag straffades med poängavdrag.

Sedan 2009 har flera parallela rättegångar pågått, och tidigare fälldes en annan chef verksam i Juventus, Antonio Giraudo, till tre år i fängelse.

Men inte förrän idag, två år senare, avkunnades de sista domarna. Av totalt 24 personser som stod åtalade frias åtta, och bland de 16 som döms till fängelse märks före detta domarbaserna Paolo Bergamo (tre år och åtta månader) och Pierluigi Pairetto (ett år och fyra månader).

Dessutom får Lazioägaren Claudio Lotito och Fiorentinas Andrea Della Valle tillbringa ett år och tre månader bakom lås och bom.

Luciano Moggis advokat Maurilio Prioreschi säger sig vara bestört över den hårda domen, och hävdar att han väntat sig betydligt mildare straff.

- Vi kommer definitivt att överklaga för att återupprätta vad vi ser som sanningen, säger Prioreschi.

Publicerad 2011-11-08 kl 23:22
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons