Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ITALIEN

Moratti lämnar presidentposten i Inter

Foto: SCANPIX

Massimo Moratti var ägare för Inter i hela 18 år och har det senaste året varit hederspresident, nu kliver han av posten.

Familjen Moratti är en institution i italiensk fotboll. Angelo Moratti ägde Inter mellan 1955 och 1968 och senare tog hans son, Massimo Moratti, över klubben 1995 fram till ifjol då Erick Thohir blev majoritetsägare.

Thohir insisterade dock på att Massimo Moratti skulle vara kvar i klubben som hederspresident, något som han tackade ja till.

Men nu har Massmo Moratti valt att kliva från posten. Italiensk media har under dagen spekulerat kring anledningarna till det något överraskande beslutet, inte minst då han gick ut i veckan och menade att tränare Mazzarri skulle få det besvärligt om inte resultaten blir bättre.

Det troliga är dock att det handlar mer om interna ledningsfrågor som fått Moratti att ta sitt beslut. Det sägs att Moratti ska ha blivit irriterad över att den nya ledningsgruppen ska ha gått ut öppet med de dåliga ekonomiska siffrorna under Morattis ledning.

När Moratti fick frågor från Sky var han dock odramatisk.
- Supportrarna kommer förstå mitt beslut om ett par dagar. Det är en dag med vissa förändringar, inget dramatiskt. Jag kommer fortsätta att stödja Thohir, sa Moratti till Sky.

Det ryktas även om att Inter-legenden Javier Zanetti kan komma att lämna klubben, då han stod Moratti nära.

Den största framgången under Massimo Morattis era var naturligtvis trippeln 2009-10, då man vann Champions League, ligan och italienska cupen samma år.

Publicerad 2014-10-24 kl 10:35
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons