Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ITALIEN

Mourinho om Zlatan: Jag avgudar honom

Demontränaren Jose Mourinho hyllar sin gamle spelare Zlatan Ibrahimovic.
- Det är en typ av person jag avgudar, säger portugisen till Corriere della Sera.

I kväll smäller det. Milan och Zlatan Ibrahimovic ställs mot Barcelona och stort fokus på Ibrahimovics frostiga relation med Barcelonas tränare Pep Guardiola.

En tränare som Milanstjärnan kommit desto bättre överens med är Jose Mourinho från gemensamma tiden i Inter. I en intervju i Corriere della Sera hyllar portugisen sin gamla spelare. Men när reportern frågar om Mourinho minns något speciellt bråk med någon spelare från sin tränarkarriär så plockar han fram just Ibrahimovic.

- Det enda jag haft med honom. Det pågick i fem minuter. Han ville till Barcelona för att vinna Champions, jag var arg på honom och förklarade det: stanna här och vinn den med Inter, säger Mourinho som lider med att han hade rätt - då Inter tog hem titeln våren efter.

- Jag lider med Ibra för att det blev så eftersom han är en fantastisk spelare och person, en människa som jag avgudar och som har ett fantastiskt liv utanför fotbollen med sin familj. Han lever för sin familj, för fotbollen. Han är en vinnare.

Apropå vinnare. Det tjatas om att Ibrahimovic aldrig blir en riktigt stor spelare förrän han tagit hem Champions League. Något som Mourinho är trött på att höra.
- Det är synd att många människor glömmer bort vad han har gjort, han har vunnit nio raka ligatitlar, det får ingen glömma. Och jag säger det här, det finns fortfarande chans för honom att förverkliga sin dröm med Champions, den enda titel han saknar.

Frågan är om Mourinho är sugen på det i år. Tar sig Milan mot Barcelona i kväll väntar med stor sannolikhet Chelsea i semifinal. Och därefter, kanske, Real Madrid och Mourinho i finalen.

Publicerad 2012-04-03 kl 13:18
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons