Mourinhos smäll efter ultimatumet - ny förlust

4:52

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkter från matchen i spelaren.

Milan har skapat sig en lucka ner till de jagande lagen i kampen om en Champions League-plats. Samtidigt har Roma sladdat i tabellen och inför söndagens möte var huvudstadslaget nia i Serie A.

Således var det inte ologiskt när Milans Yacine Adli tog sig fram till ett fritt skottläge och prickade dit ledningsmålet i den elfte matchminuten.

Hemmaledningen stod sig sedan under resten av halvleken. I upptakten av matchens andra akt kunde dock Olivier Giroud utöka ledningen när han nickade in 2-0-målet från nära håll.

Roma skulle dock skapa nerv i matchen och detta genom Leandro Paredes, som reducerade från straffpunkten - något som talade för 20 nervösa minuter i Milan-lägret. Men spänningen som skapades dog innan den hann hetta till på riktigt.

I den 84:e matchminuter klackade Olivier Giroud nämligen fram bollen till en framskenande Theo Hernández. Fransmannen tryckte till på ett tillslag och fick på en riktig pärla som - via ribban - passerade en chanslös Mile Svilar i Roma-målet.

- Snyggt framspelat med klacken, men det här avslutet är ganska hårt, måste vi ändå konstatera. En riktigt bra träff, konstaterade TV4-experten Vicki Blommé efter fullträffen.

Målet, som innebar 3-1 till Milan, blev matchens sista och innebär att Milan befäster tredjeplatsen i tabellen.

Förlusten innebär att Roma är allt längre från den där fjärdeplatsen som klubbledningen sägs kräva från José Mourinho. Portugisen tvingades dock se matchen från läktarplats på grund av en avstängning och fick ett svalt mottagande från Milan-fansen - som buade ut den tidigare Inter-tränaren.

Milan: Maignan – Calabria, Kjaer, Matteo Gabbia, Hernández – Loftus-Cheek, Adli, Reijnders – Pulisic, Giroud, Leão.

Roma: Svilar – Kristensen, Mancini, Llorente – Celik, Cristante, Paredes, Bove, Spinazzola – Lukaku, El Shaarawy