Napoli snodde Del Pieros fest - första titeln på 22 år

Italien

Alessandro Del Piero fick vinka adjö till Juventusfansen och även avslutningsfesten - den snodde Napoli som säkrade klubbens första titel på 22 år genom 2-0 i cupfinalen.

Napolispelarna jublar över cuptiteln.

Alessandro Del Pieros sista framträdande i Juventus blev inte den festen som Turinlaget trodde att det skulle bli. Istället fick Napoli jubla över första titeln på 22 år när de ljusblåa besegrade de italienska mästarna i cupfinalen.

Del Piero fick chansen att starta i sin avslutningsmatch men veteranen fick inte fullfölja cupfinalen. Efter 68 minuter byttes 37-åringen ut till förmån för Mirko Vucinic och det tyckte inte fansen om som buade åt bytet.

Juvefansen hade även större anledning till att vara missnöjda för att bara fem minuter innan hade Edinson Cavani skickat in ledningsmålet för Napoli. Juventus Marco Storari drog på sig en onödig straff när målvakten drog ned Lavezzi i straffområdet.

Napolis skyttekung Cavani hade sedan inga problem att skicka in 1-0 efter 63 minuter.

Juventus pressade länge för ett kvitteringsmål men i 83:e matchminuten dödade Napoli cupfinalen. Marek Hamsik bröt loss och placerade snyggt in 2-0-målet invid bortre stopeln bakom en hjälplös Storari.

Vilt jubel utbröt hos Napolispelarna efter slutsingalen som firade klubbens första titel sedan Diego Maradona-eran för 22 år sedan.

Men Juventus och Del Piero deppar nog inte alltför mycket för finalförlusten. Juvevetaranen fick ju krönta sin nittonde och sista säsong med att vinna sin åttonde Scudettotitel.

Publicerad 2012-05-20 kl 23:20