Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ITALIEN

Napoli-spelare avstängd i ett år

Napolis mittfältare Daniele Mannini och Brescias anfallare Davide Possanzini har stängts av i ett år efter att ha kommit för sent till ett dopingtest.

Händelsen inträffade i december 2007 när Mannini och Possanzini var lagkamrater i Brescia. Dopingtestet genomfördes efter en match mot Chievo. Enligt Gazzetta dello Sport stängdes spelarna först av i 15 dagar av den italienska olympiska kommitén. Då hade redan italienska fotbollsförbundet kommit fram till att de inte gjort något fel.

Wada (World Anti-Doping agency) överklagade beslutet och tog fallet till en internationell sportdomstol. De dömde spelarna till ett års avstängning. Domen lär väcka stort mostånd då båda spelarna genomförde testet, även om de var försenade. Men enligt Sky Sport Italia kan en ordväxling mellan spelarna och individen som genomförde testet ligga till grund för den hårda domen. Mannini och Possanzini ska ha hamnat i en argumentation med personen.

Eftersom spelarna redan har avtjänat 15 dagars avstängning kan de börja spela igen den 25 januari 2010. Enligt italiensk media kan Napoli komma att bryta kontraktet med Mannini.

Publicerad 2009-01-29 kl 18:20
Annons
Annons
Annons