Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ITALIEN

Nedflyttade Ekdal öppnar för ny utlåning: "Kanske inte optimalt att gå till Juventus nu"

Nedflyttad med Siena på söndagen. Då börjar Albin Ekdal genast att smida planer för framtiden.
- Flera lag i Serie A har visat intresse, säger han till fotbollskanalen.se.

Hemmaförlusten mot Palermo blev spiken i kistan för Siena, som legat pyrt till under merparten av säsongen. Efter sommaren väntar spel i Serie B - och 20-årige Ekdal, inlånad från Juventus, är förstås besviken.

- Självklart känns det jäkligt tungt att åka ur högsta serien. Men för egen del är jag ändå ganska nöjd. Det har blivit ungefär 25 matcher, vilket var mer än jag trodde. Rätt bra när man är så pass ung också, säger han.

Ekdal berättar att han kan nobba både Juventus och Siena, för att hamna någon annanstans i Italien när transferfönstret öppnar i juni. Trots att två år fortfarande återstår på kontraktet med ”den gamla damen”.

- Det är väl kanske inte optimalt att flytta tillbaka dit i nuläget, med tanke på hur deras situation ser ut. Juventus har haft rätt mycket motgångar den senaste tiden och vill säkert värva etablerat. Dessutom pratas det ju om nya tränare. Som ung spelare får man nog inte de chanser man behöver där för tillfället, säger Ekdal.

Enligt honom har intresseförfrågningar redan inkommit från andra italienska klubbar, även om det ännu så länge inte rör sig om konkreta avtalsförslag.

- Jag tror nog att det ska lösa sig till sommaren. Man får såklart lyssna på både Siena och Juventus, och höra hur de vill göra. Men det kan absolut bli en utlåning igen, säger Ekdal.

Vad är viktigast om du väljer att byta klubb?
- Att jag hamnar någonstans där jag får kontinuerligt förtroende. Jag behöver fortfarande utvecklas och vill inte fastna på bänken. Därför är det kanske mest aktuellt med ett lite mindre lag igen. Jag stannar gärna kvar i Serie A.

Hur skulle du summera din utveckling i Italien hittills?
- Jag har mognat på de flesta sätten i mitt spel. Blivit smartare och snabbare i många situationer. Ett kvitto är ju att jag gjort flera bra matcher mot svårt motstånd som Inter och Juventus.

Publicerad 2010-05-02 kl 22:09
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons