Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Nordahl: "Gubben har bättre målsnitt"

Italien

Club Calcios Thomas Nordahl fick se Francesco Totti gå förbi Gunnar Nordahl i målprotokollet.

– Jag har inte något emot Totti, men gubben har fortfarande det bästa målsnittet, säger Nordahl till fotbollskanalen.se.

Foto: Riccardo De Luca, AP/Scanpix

Francesco Totti

Med en distinkt frispark mot Parma satte Francesco Totti punkt för Gunnar Nordahls tid som den näst bäste målskytten i Serie A genom tiderna. Målet som var Tottis 226:e mål i Serie A och Gunnar Nordahl gjorde "bara" 225 Serie A-mål under sin karriär. Gunnars son, Thomas, analyserade matchen i Club Calcio och berättade sedan för Fotbollskanalen att han tycker att det var rätt man som slog Gunnar.

– Det var kul att det var just Totti som gjorde det som varit trogen Roma. Pappa spelade en del för Roma och har även tränat laget, så det passade bra, säger Nordahl till fotbollskanalen.

– Jag har inte något emot Totti, men å andra sidan har gubben ett helt annat målsnitt. Totti har hållit på ett par år, så gubben har fortfarande det bästa målsnittet, säger Nordahl.

Annons

Tror du att Totti kan hota Piolas rekord?

– Nej, det tror jag inte. Det är för långt dit (Piola har gjort 274 mål). Men Piolas rekord kan inte riktigt jämföras med de andra. Seriespelet var uppdelat på ett helt annat sätt på den tiden med regionala serier, säger Nordahl.

Publicerad 2013-03-17 kl 22:58

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto