Oavgjort i seriefinalen mellan Inter och Juventus

Serie A

Seriefinal i Turin.
Då delade Inter och Juventus på poängen.
- Vi ville så klart vinna, men de är ett tufft lag att möta, säger Juves Adrien Rabiot till DAZN.

23-årige Hans Nicolussi Caviglia hoppade in i slutskedet av Juventus möte med Cagliari före landslagsuppehållet och spelade två minuter då.

Under söndagen fick han chansen på Juventus mittfält i seriefinalen mot Inter och gjorde därmed sin första start i Serie A för klubben.

Matchen präglades av en härlig inramning och när den väl drog igång var det hemmalaget Juventus som tog ledningen i den 27 minuten. En formstark Federico Chiesa utmanade sin försvarare och hittade in till Dusan Vlahovic, som på ett tillslag satte bollen vid den högra stolpen.

Inters svar kom dock omedelbart och lagkapten Lautaro Martinez var iskall när han mötte ett inspel från Marcus Thurams högerkant till 1-1. I samband med firandet efter målet vände han sig mot Juventus-fansen på ’Curva Sud’ och skrek något, vilket fick Juve-fansen att reagera. Enligt Fotball Italia ska de skanderat "scemo, scemo", vilket kan översättas till "dåre, dåre".

Andra halvlek blev en avvaktande historia där lagen kände på varandra utan att komma till några egentliga målchanser. Matchen slutade 1-1 och Inter behåller därmed serieledningen, två poäng före Juventus.

Juventus lagkapten Adrien Rabiot var inte allt för missnöjd med ett oavgjort resultat.

- Jag tycker att det är ett bra resultat. Vi ville så klart vinna, men de är ett tufft lag att möta. Vi är inte ens halvvägs genom säsongen så vi har tid att ta fler poäng. Vid deras mål var vi lite obalanserade och de slog en lång boll. Vi måste vara noggrannare när det kommer till att markera Lautaro. De är starka, och det visste vi om, men det är en bra poäng, säger han till DAZN efter matchen.

Juventus: Szczesny - Gatti, Bremer, Rugani - Cambiaso, McKennie, Nicolussi Caviglia, Rabiot, Kostic - Vlahovic, Chiesa

Inter: Sommer - Darmian, De Vrij, Acerbi -Dumfries, Barella, Calhanoglu, Mkhitaryan, Dimarco - Thuram, Lautaro Martinez

Matchen mellan Juventus och Inter ser du på TV4 Play och TV4 Fotboll med avsparkstid 20.45.

Publicerad 2023-11-26 kl 22:40