POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
1v

Officiellt: Skrabb klar för Serie A-klubben – skriver långt avtal

Foto: Bildbyrån.

Nu är det officiellt – Simon Skrabb är klar för Brescia.
24-åringen har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över sommaren 2023, meddelar den italienska klubben på sin hemsida.

Simon Skrabb är klar för Brescia, det meddelar den italienska klubben på sin hemsida.

- Vi är oerhört stolta och glada över att återigen visa att IFK Norrköping lyckats utveckla en spelare till att kunna ta klivet ut till en av de stora ligorna i världen. Simon har varit en fantastisk ambassadör för hur vi vill att en IFK-spelare ska agera med att alltid offra sig själv för lagets bästa, skriver IFK Norrköping i ett uttalande på sin hemsida.

Tidigare under måndagen uppgav Sky-journalisten Gianluca Di Marzio att övergången skulle presenteras inom kort – och att IFK Norrköping får 30 miljoner kronor plus bonusar för Skrabb. Men enligt Skrabbs förra klubb Jaros vd Fredrik Haga är det en annan summa det rör sig om.

- Enligt mina uppgifter är det felvisande siffror. Det handlar om ungefär en tredjedel av 2,8 miljoner euro. Det är en konstig siffra som alla har kopierat efter vad en italiensk journalist har skrivit, sa Haga till Österbottens Tidning för en vecka sedan.

Haga berättade även Jaro har rätt till 17 procent av övergångssumman, men inte heller den ekvationen är helt okomplicerad.

- Det finns tilläggsklausuler i vårt kontrakt med Norrköping om olika typer av omkostnader som ska räknas bort, men det är kontraktshemligheter som jag inte kan gå in på. Det är heller inte jag som har gjort upp kontraktet. Det är också oklart hur det blir med agentens kostnader, sa Haga till tidningen.

Skrabb noterades 2019 för fyra mål och fem assist. Avtalet med Brescia sträcker sig över sommaren 2023.

Publicerad 2020-01-13 kl 21:03
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå