Olsen bäst i Roma – Svanberg lastas för målet

Serie A

Robin Olsen hyllas i italienska tidningar efter räddningen i slutminuten som gav Roma poäng.
Mattias Svanberg lastas däremot för målet som avgjorde Genoa-Bologna.

Robin Olsen och Mattias Svanberg

Robin Olsen räddade poäng för Roma i slutminuten när han gjorde en fin räddning på Emanuele Giacherrinis skruvade skott. Men innan dess kunde inte Olsen göra något åt Chievos två mål när Roma tappade en 2-0 ledning.

Gazetta dello sport ger Olsen betyget 6/10 med motiveringen ”Även om bästa kvalitet fortfarande lyser med sin frånvaro, så har han också otur. Räddade vad han kunde”. I Corriere Dello Sport får Olsen ännu högre betyg, där hans 7/10 var bäst i Roma tillsammans med Florenzi och El Shaarawy. Tidningen satte också rubriken ”Olsen räddar oavgjort i 95:e minuten” för spelarbetygen från matchen. Roma har inlett Serie A med 5 poäng de första fyra matcherna.

Tyngre var det för Serie A-debuterande Mattias Svanberg. Han blev inbytt i 68:e minuten vid ställningen 0-0, men redan en knapp minut senare gjorde Genoa matchens enda mål. Detta efter att Svanberg tappat bollen i kamp med tre Genoaspelare.

Gazettan, som gav Svanberg 5/10 i betyg, menar att det var ”framförallt Svanbergs fel” i duellen innan målet som gav Genoa chansen att göra det avgörande målet. Svenberg fick lite högre betyg i Corriere Dello Sport med 5,5/10, samma betyg Oskar Hiljemark fick för Genoa i både Gazettan och Corriere. Filip Helander missade matchen för Bologna med en skada.

Publicerad 2018-09-17 kl 11:58