Olsen vinnare i första Romderbyt – Roma tog andra raka

Serie A

Robin Olsen gjorde sitt första Romderby någonsin.
Då fick han kliva av planen som vinnare efter att hans Roma besegrat Lazio.

På lördagen spelades säsongens första Romderby. Roma, som haft en knackig inledning på årets säsong, tog emot Lazio. Robin Olsen fanns som vanligt med från start och spelade hela matchen i Romas mål.

Första halvlek var en tajt historia, men Roma skapade något mer framåt och i slutet av halvleken fick laget utdelning. En boll lyftes in i straffområdet. Lazio-målvakten Thomas Strakosha kom ut snett och bollen landade framför Lorenzo Pellegrinis fötter. Mittfältaren gjorde inget misstag när han klackade in bollen i det tomma Lazio-målet. Pellegrinis mål blev halvlekens enda och ställningen i paus var därmed 1-0 till Roma.

I mitten på den andra kunde dock Lazio kvittera genom anfallaren Ciro Immobile. Men snabbt därefter kunde Roma återigen ta ledningen på frispark.

Med kvarten kvar lade Aleksandar Kolarov upp bollen några meter utanför straffområdet och krutade in 2-1 för Roma. Bollen satt till höger om Strakosha som inte kunde göra något åt serbens stenhårda frispark.

I slutet av matchen försökte Lazio trycka på men istället kunde Olsens Roma sätta dit 3-1 genom mittbacken Federico Fazio. Målet blev matchens sista och Roma kunde därmed ta sin andra raka seger i Serie A.

Publicerad 2018-09-29 kl 17:02