Otroliga slutet i Serie A - målvakten (!) hjälte i 95:e minuten för jumbon

Alberto Brignoli har skrivit historia.
Målvakten (!) säkrade Beneventos första Serie A-poäng någonsin.
- Jag blundade och hoppade, säger han till Sky, enligt Football-Italia.

Benevento har tagit sin första Serie A-poäng, mot självaste Milan.

I matchens absolut sista minut, i matchminut 95, klev Alberto Brignoli fram och slängnickade in slutresultatet 2-2. Glädjen visste inga gränser för hemmalagets supportrar och spelare som därmed satte stopp för sviten om 14 raka förluster. Dessutom inkasserade man klubbens första poäng i Serie A någonsin.

Milan tog ledningen i matchen i den första halvleken genom Giacomo Bonaventura. George Puscas kvitterade tidigt i den andra innan Nikola Kalinic åter satte gästerna i förarsätet med en nick från nära håll minuterna senare. Men till sist blev det alltså hemmalaget som fick sista ordet.

- Jag tänkte att det var i den 95:e minuten och att vi inte hade någonting att förlora. Jag tog mig upp dit, blundade och hoppade. Det var en målvakts-slängning snarare än en anfallares, säger han till Sky, enligt Football-Italia.

- Det är svårt att beskriva. Jag sprang bara upp dit och hoppades på det bästa. Jag är glad för fansens, för spelarnas och för presidentens skull.

Det var första gången sedan 2001 som en målvakt gjorde mål i Serie A.

För Milans del blev det en blytung start för den nytillträdde tränaren Gennaro Gattuso, som gjorde sin första match som huvudansvarig i och med mötet tabelljumbon.

Beneventos ende svensk, Samuel Armenteros, missade matchen på grund av sjukdom.

”Han har varit mag- och febersjuk i veckan och inte hunnit kurera sig till dagens match”, skrev hans agent Fredrik Risp i ett sms till Fotbollskanalen tidigare under söndagen.