Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ITALIEN

Pato: "Hade gjort fler mål än Ibra om jag varit frisk"

Om Pato varit skadefri hade han gjort fler mål än Ibra, tror brassen själv. Nu är det dags för återkomst – och förhoppningsvis ligaguld.

Den 21-årige forwarden är full av tillförsikt inför 2011. Tanken på att få spela ihop med Antonio Cassano lockar, men han ser även fram emot att bli helt frisk så att han kan vinna den interna skytteligan.

- Jag har missat nio matcher men på de övriga åtta har jag gjort sex mål. Med det snittet skulle jag ha stått på tolv mål, fler än Ibra, om jag kunnat vara med i samtliga omgångar, säger Pato till Gazzetta dello Sport.

Han tror att de åkommor han drabbats av under hösten har att göra med hans egen fysiska utveckling. Ingenting att oroa sig för på längre sikt.

- Jag har blivit både större och längre. Kroppen har förändrats, det finns inget skäl att måla upp något drama. Fotbollen i Italien är hård, så det är av fundamental vikt att man kan sätta emot i närkamperna, säger Pato.

Vissa tycker att den här säsongen varit bortkastad för hans del, men det håller anfallaren inte alls med om.

- Jag har lärt känna Massimiliano Allegri, en fantastisk tränare, jag har gjort många mål och jag har blivit ordinarie i landslaget. Nu vill jag bara komma tillbaka och slippa skadorna.

Pato välkomnar Antonio Cassano som enligt honom är en ”extraordinär spelare” man kan ha ”väldigt roligt med” ute på planen.
- Som att ha en extra brasilianare med sig där ute, säger Pato.

Publicerad 2010-12-23 kl 11:51
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons