Pato matchhjälte - och skadad igen

Italien

Alexandre Pato gjorde mål i förlängningen mot Novara för att ta Milan till kvartsfinal i italienska cupen.
Sen tvingades han utgå skadad.

Alexandre Pato gjorde mål i förlängningen mot Novara för att ta Milan till kvartsfinal i För några dagar sedan sades han vara klar för PSG men ser nu ut att stanna i Milan. På onsdagskvällen kom Pato in och räddade ett cupavancemang åt Milan. Men det satt hårt åt.

Efter full tid stod det 1-1 för Milan i mötet med Novara efter att 19-årige Stephen El Shaarawy gjort 1-0 i 24:e minuten med ett långskott - och Novaras Radovanovic kvitterat med bara två minuter kvar av ordinarie speltid.

Filippo inzaghi gjorde sin förts start på 16 månader och hade ett par chanser som han inte kunde sätta dit och ersattes i 58:e minuten av Pato, och brasilianaren fick huvudrollen i förlängningen.

i 100:e minuten fick Pato en passning från Robinho, överlistade offsidefällan och kunde sätta bollen i mer eller mindre öppet mål. Pato tvingades sedan utgå på grund av en muskelskada och Milan fick fullfölja matchen med tio man eftersom man gjort sina tre byten. Zlatan Ibrahimovic vilades efter derbyförlusten mot Inter i söndags.

I kvartsfinalen möter Milan Napoli som besegrade serie B-laget Verona med 3-2. På torsdagen spelas ytterligare en åttondelsfinal så regerande cupmästarna Genoa möter Inter. Redan klara kvartsfinaler utöver Milan-Napoli är Juventus-Roma och Siena-Chievo

Publicerad 2012-01-19 kl 08:47