Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ITALIEN

Pescara jagar Farnerud: "Jag vill ta steget"

Foto: AP

Alexander Farnerud

Alexander Farnerud,28, har gjort succé i Young Boys.

Nu vill han vidare – till serie A.

- Pescara har kommit med ett konkret bud, säger han till fotbollskanalen.se.

För två år sedan lämnade Alexander Farnerud, 28, Bröndby efter några tunga år för den danska klubben. Den offensive mittfältaren tog klivet till Schweiz och Young Boys.

Väl där har det blivit succé – i november blev han årets mittfältare.

- Det har gått jättebra och jag har trivts bra under åren här och det har gått bra för både klubben och jag i stort sett spelat varje match. Känner att jag är i bra form och har ett starkt självförtroende, säger Alexander Farnerud.

Redan före jul var han öppen i en intervju med fotbollskanalen.se om att han vill ta nästa kliv och då gärna till serie A. Nu avslöjar mittfältaren att Young Boys fått ett bud från Pescara som vill värva honom i kampen om att hänga kvar i serie A.

- Pescara är självklart intressant och jag känner att jag är redo att ta ett steg till och det är bra ålder för mig. Jag vill till en stor liga och jag vill komma i väg, säger han.

- Jag känner att jag är redo och har fått en bra erfarenhet i Europa League.

Vad kan du om Pescara?

- Det är en fin klubb som haft det lite problem och därför ligger en bit ner. Men jag såg matchen mot Inter senast och där gjorde de en bra match och spelade en bra fotboll. Jag har mött en del italienska lag genom åren och det är en fantastisk liga med många stora klubbar och stora spelare och jag hade gärna gått dit.

Vad säger Young Boys?

- Jag vet att de inte vill sälja mig men jag är som sagt redo att ta ett steg till och det är en bra ålder för mig att göra det. Vi ser ut att missa spel i Europa nästa höst och då blir det svårare.

Du har kontrakt tre år till – vad kan du göra?

- Klart jag kan prata med klubben och det kommer jag att göra. Jag vill gärna ta det steget.

Alexander Farnerud har gjort åtta A-landskamper och var med på Erik Hamréns första vinterturné men har därefter inte varit aktuell. Han slog igenom som tonåring i Landskrona Bois 2002 och blev utlandsproffs året efter i Strasbourg och har även blivit tysk ligamästare i Stuttgart och har varit ute i över tio år.

Farneruds agent Martin Dahlin är försiktig kring en eventuell affär.

- Det stämmer att det kommit in bud men jag vill inte kommentera klubb utan det finns flera som är intresserade av Alexander, säger Dahlin.

Publicerad 2013-01-16 kl 21:19
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons