Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ITALIEN

Quaison: "Sverige är viktigare än Zlatan"

Foto: Scanpix

Robin Quaison, Palermo.

Landslagsaktuelle Robin Quaison intervjuades av Corriere dello Sport och pratade bland annat om stoltheten att spela för sitt land, om U-21 landslaget och om att han liknar Robinho mer än Xavi.

Robin Quaison lämnade AIK för Palermo i somras och har glimtat till den här säsongen med bland annat två mål mot Fiorentina och en förnämlig insats hemma mot Napoli.

I tisdags fick han hoppa in i träningslandskampen mot Iran med drygt tjugofem minuter kvar. I en intervju till Corriere dello Sport fick Quaison bland annat frågan hur det är att spela med Zlatan.

"Det är en dröm"
-Han är en fantastisk spelare. Det är en dröm att få spela med honom, men den största drömmen är att få spela för mitt land. För mig är ett land viktigare än en enskild världsspelare, säger Quaison till Corriere dello Sport.

Den svenske mittfältaren menar att A-landslaget eller U-21 landslaget inte spelar någon roll, bara han får representera Sverige.

-Jag vet inte till vilket landslag jag tas ut till nästa gång. Innan jag lämnade så sa Hamrén till mig att jag bara ska tänka på att spela. A-landslaget eller U-21-landslaget spelar ingen roll för mig, jag vill bara representera mitt land, säger den 

Quaison berättade även att tiden i Italien gjort honom till en bättre spelare.

-Att spela i Palermo har ökat min erfarenhet och jag förstår bättre hur fotbollen fungerar i Europa. Jag känner att jag har blivit bättre i den defensiva delen och hur jag ska röra mig taktiskt, säger Quaison.

Viktigt med tålamod
Det tog dock ett bra tag innan Quaison fick chansen i Palermo, men den förre AIK-spelaren menar att det inte var något problem att vänta.

- Det var inget problem för mig att vänta på min chans. Jag visste att jag behövde ha tålamod. Mina två mål mot Fiorentina gjorde att folk började veta vem jag är. Men det är tio matcher kvar och jag har fortfarande mycket kvar att bevisa. säger svensken.

I Italien har Quaison av någon anledning fått epitetet "den nye Xavi", något han inte håller med om.

- Jag vet inte vem som har kommit på det. Jag tycker nog mer att jag liknar Robinho både till utseende och till fysiken. Jag gillar hur han spelar, hur han rör sig på plan och hans fantasi, säger Quaison.

Publicerad 2015-04-02 kl 12:24
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons