Riise krutade in Romaspiken i Palermokistan

Italien

Roma-Palermo 4-1((1-0))
1-0 Matteo Brighi (33), 2-0 Julio Baptista (53), 3-0 Matteo Brighi (62), 3-1 Fabrizio Miccoli (80 str), 4-1 John Arne Riise (83).
Publik: 37 005.

Roma behåller sin andraplats i Serie A efter 4-1 mot Palermo hemma på Olympiastadion.

Matteo Brighi inledde målskyttet när hans volley tog på en Palermospelare och ställde Sirigu i Palermos mål.

Palermo hade sedan en bra kvitteringschans i 40:e minuten men Julio Sergio gjorde dubbla räddningar på först en Cavani-volley och sedan på ytterligare ett skott från Cavani.

Francesco Totti som det återigen pratas om knäoperation för byttes ut i halvtid och ersattes av Baptista - som snart skulle kliva in i handlingen.

Åtta minuter in i andra halvlek hamnade bollen hos Baptista efter att Palermo inte fått bort den efter ett inlägg och brassen kunde göra sitt första Serie A-mål sedan april förra året.

Brighi gjorde sedan sitt andra mål för kvällen när han dundrade in i bortre hörnet. Miccoli kunde reducera på straff efter att Pastore gått omkull. Domaren dömde först frispark men den assisterande domaren menade att det var innanför straffområdesgränsen.

Roma fann sig dock snabbt och John Arne Riise fastställde slutresultatet med ett stenhårt skott från svår vinkel efter att ha fått bollen av David Pizzaro.

Publicerad 2010-02-13 kl 20:42