Rohdén blev Alessandro Nestas hjälte - gav Frosinone sen seger i toppstriden

Serie B

Marcus Rohdén gav sitt Frosinone en sen seger borta mot Reggiana i Serie B:s toppstrid.
Svensken klev fram med kvarten kvar och avgjorde med sitt 2-1-mål.
Någon som var nöjd över det? Frosinone-tränaren Alessandro Nesta.

Alessandro Nesta och hans Frosinone, där svenske Marcus Rohdén numera återfinns, missade precis uppflyttning i Serie A i fjol. Man föll slutligen på gjorde bortamål i playoff-finalen mot Spezia - och i år accepterar Nesta inte något annat än uppflyttning.

Därför var Marcus Rohdén avgörande 2-1-mål borta mot Reggiana under tisdagskvällen extra viktigt.

Piotr Parzyszek gav Frosinone ledningen i den 60:e minuten, men bara tio minuter senare kvitterade Reggiana genom Simone Mazzocchi. Då såg Frosinone ut att tappa viktiga poäng i toppen av Serie B - innan Rohdén klev fram.

Med kvarten kvar att spela klev svensken fram och satte 2-1 till Frosinone, som därefter försvarade hem segern och kunde resa hem till Stadio Benito Stirpe med tre poäng.

I och med segern placerar sig Frosinone på tredjeplats i Serie B, bara två poäng ifrån andraplatsen som innebär direktuppflyttning.

Publicerad 2020-12-15 kl 22:11