Ronaldo målskytt i ny Juve-seger - Higuain straffsumpare och utvisad mot gamla klubben

Serie A

Juventus tog sin elfte seger av tolv möjliga i Serie A, efter mål av Mario Mandzukic och Cristiano Ronaldo i 2-0-segern mot Milan.
Gonzalo Higuain missade straff och blev utvisad i mötet med sin gamla klubb.
- Jag sa åt honom att lugna ner sig, säger Ronaldo enligt Football Italia.

Juventus fortsätter att gå urstarkt i Serie A. Det har bara blivit två tappade poäng under säsongen och under söndagskvällen kom elfte segern av tolv möjliga när man gästade Milan på San Siro.

Juve tog ledningen tidigt när Mario Mandzukic nickade in 1-0 från nära håll i den åttonde minuten. Milan saknade dock inte chanser och Gonzalo Higuain skulle få en gyllene chans att näta mot sin gamla klubb knappt fem minuter före pausen. Från straffpunkten sköt Higuain dock via Wojciech Szczesnys fingertoppar och i stolpen.

Än värre skulle det bli för Higuain i andra halvlek. Cristiano Ronaldo satte 2-0 på en retur i den 81:a minuten och kort därefter fick Higuain lämna planen. Milan-anfallaren gick in tufft i ryggen mot Mehdi Benatia och fick ett gult kort. Higuain blev vansinnig på domaren och skrek honom rakt i ansiktet. Anfallaren fick då sitt andra gula kort. Higuain hamnade sedan i en hätsk diskussion med tidigare lagkamraten Giorgio Chiellini.

Higuain lämnade sedan planen med tårar i ögonen och Milan föll med 2-0 hemma. Juve toppar Serie A med sex poäng ner till Napoli.

-  Jag är väldigt glad, speciellt för lagets skull. Det är alltid väldigt svårt att spela borta mot Milan, säger Ronaldo enligt Football Italia.

- Att vinna med 2-0 på San Siro är inte lätt. Det var viktigt att vinna eftersom att Napoli vann mot Genoa i går (läs: i lördags) och vi behövde behålla avståndet till dem.

Efter matchen kommenterade också Ronaldo Higuains utvisning:

- Jag sa åt honom att lugna ner sig och att han riskerade ett ännu tyngre straff. Han gjorde inte mycket. Han var besviken att förlora matchen, vilket är förståeligt och jag hoppas inte att han straffas mer.

Lagens startelvor:

Milan: Donnarumma - Abate, Zapata, Romagnoli, Rodriguez - Suso, Kessié, Bakayoko, Calhanoglu - Castillejo, Higuain

Juventus: Szczesny - Cancelo, Benatia, Chiellini, Alex Sandro - Bentancur, Pjanic, Matuidi - Dybala, Mandzukic, Ronaldo