Juventus-stjärnan sänkte Milan till 1-0 i supercupen.
Då fick portugisen fira sin första titel med Turinklubben.
- Jag tog min första titel med Juve och jag är väldigt glad, säger Ronaldo enligt Football-Italia.

Juventus och Milan gjorde i kväll upp i supercupen på King Abdullah Sports City i Jeddah, Saudiarabien. På förhand var spelplatsen en stor snackis, men under senaste dagarna hamnade i stället Gonzalo Higuain, som är utlånad från Juventus till Milan med en köpoption, i fokus, då han intensivt rapporteras vara nära en flytt till Chelsea.

Milan-tränaren Gennaro Gattuso sa inför matchen att Higuain är tillgänglig för spel, men sedan kom rapporter om att stjärnan missar matchen på grund av sjukdom - och i slutändan fanns han med på bänken när bollen var i rullning.

Men det var först i andra halvlek som det hettade till på planen i finalmatchen. Milan-anfallaren Patrick Cutrone hotade med ett avslut i ribban och några minuter senare var bollen i mål, men den här gången till Juventus favör.

Miralem Pjanic satte in bollen mot Cristiano Ronaldo som nickade in bollen i mål till 1-0 för Turinklubben. VAR kom till användning för att kontrollera om målet var korrekt - och målet blev kvar.

Juventus hade fler chanser för att utöka, men fick bland annat ett mål bortdömt för offside. Milan gjorde ett par försök att utjämna och bytte bland annat in just Higuain i den 70:e minuten, men efter att Franck Kessie i den 74:e minuten drog på sig ett direkt rött kort, så kunde Juventus hålla undan och vinna matchen.

- Det var en väldigt tuff match, det var varmt och tufft att spela under de här förutsättningarna. Vi spelade bra, skapade några målchanser och självklart är jag glad över att jag gjorde det avgörande målet, säger Ronaldo enligt Football-Italia.

- Jag tillägnar målet till mitt lag, min familj, mina vänner och alla runt omkring i världen som älskar Juventus och Cristiano, fortsätter han.

Juventus vann därmed supercupen för första gången sedan 2015 och Cristiano Ronaldo fick fira sin första titel med den italienska klubben.

- Jag är glad. Det var mitt mål att inleda 2019 med en titel. Jag tog min första titel med Juve och jag är väldigt glad, säger Ronaldo.

Publicerad 2019-01-16 kl 20:26

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.