POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SERIE A
47v

Ronaldo utreds för våldtäkt - nu uppges Juventus undvika turnering i USA

Foto: Bildbyrån.

Juventus kan undvika matcher i USA nästa sommar.
Detta för att amerikanska myndigheter inte ska kunna hålla kvar Cristiano Ronaldo för våldtäktsutredningen i Las Vegas, skriver The New York Times.

Kathryn Mayorga hävdar att hon i Las Vegas 2009 blev våldtagen av Juventus och Portugals superstjärna Cristiano Ronaldo. Mayorga trädde i höstas fram i en intervju med tyska tidningen Der Spiegel och berättade om incidenten - och att hon blev pressad att skriva på ett avtal med tystnadsplikt i utbyte mot en betalning på 375 000 dollar.

Polisen i Las Vegas bekräftade senare att de öppnat en utredning i fallet igen, samtidigt som Ronaldo fortsatt att hävda sin oskuld - trots rapporter från Der Spiegel om att han blev förhörd efter det påstådda övergreppet och bland annat sa att Mayorga sa "stopp" och "nej" flera gånger under ett samlag. 

- Jag är en glad man. Vi gjorde uttalandet för två veckor sedan. Självklart kommer jag inte att ljuga i den här situationen. Mina advokater är självsäkra och det är såklart jag också. Det viktigaste är att jag njuter av fotbollen och av livet. Jag har människor som hjälper mig att ta hand om resten. Sanningen kommer alltid först, sa han i oktober i fjol under en presskonferens inför Juventus möte med Manchester United på Old Trafford.

Nu rapporterar The New York Times att International Champions Cups (en vänskapsmatchsturnering för världens bästa klubblag som till stor del spelas i USA) arrangörer kommar att låta Juventus delta i en asiatisk version av turneringen med matcher på annan plats än i USA - troligen i Kina eller Singapore. 

Tidningen rapporterar att anledningen till det är att om Ronaldo vistas i USA, så finns det en risk att amerikanska myndigheter håller kvar honom i landet för våldtäktsutredningen, som pågår, i Las Vegas. Ronaldos juridiska team ska delvis ha drivit fram det beslutet. 

Juventus har, enligt tidningen, ett flerårigt avtal om att delta i International Champions Cup, vilket gör att Turinklubben måste delta i turneringen nästa sommar. Enligt The New York Times förväntas International Champions Cup presentera spelschemat för turneringen i nästa vecka. 

Publicerad 2019-03-20 kl 21:10
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå