Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ITALIEN

Så knäcktes Pirlo av Ingesson - i baren och på planen

Foto: SCANPIX

1999 mötte Klas Ingesson och Kennet Andersson den då 19-årige Andrea Pirlo på en bar i Bologna. Två veckor senare möttes de på planen, då vågade italienaren bara passa i sidled efter Ingessons hot.
- Om du försöker finta bort mig, då sparkar jag sönder knäna på dig, sa han enligt Sportbladet som tagit del av Ingessons självbiografi.

På fredag släpps den bortgångne Klas Ingessons självbiografi "Det är bara lite cancer". Där berättar den omtyckte före detta landslagsmannen postumt om sin kamp mot sjukdomen och hur mytbilden av honom själv plågade Ingesson under sjukdomsperioden.

Utöver den gripande historien kring cancerbeskedet och livet efter det berättar Ingesson också historier och anekdoter från sin karriär. Sportbladet har tagit del av boken och delger en historia som utspelade sig på nyårsafton 1998.

Bolognas svenskduo Klas Ingesson och Kennet Andersson hade återvänt till den italienska hemstaden efter julledighet i Sverige. Duon bestämde sig för att gå till stamstället vid Piazza Grande. Efter en stund vid baren fick Andersson syn på den då 19-årige Andrea Pirlo - superlöftet som hela Italien pratade om. Den långe anfallaren stegade fram till italienaren och sa:

- Vad fan gör du här? Det här är Bologna, du ska vara i Milano! Jag skojar bara med dig. Vad vill du ha att dricka?

När Pirlo svarade Coca Cola ropade Andersson till sig Ingesson som ryckte tag i en whiskyflaska och tvingade superlöftet att ta några klunkar.

Några timmar senare skulle Pirlo och några andra vänner från Inter tacka för sig och säga adjö till svenskarna. Då utbrast Ingesson:

- Du där! Om du försöker tunnla mig i matchen. Eller ja, om du ens försöker finta bort mig, då sparkar jag sönder knäna på dig. Och då kan du glömma den där fina karriären de pratar om.

Två veckor efter mötet på baren skulle de mötas på planen. Men i spelargången före avspark kom Pirlo fram till Ingesson och sa:

- Du, bara så du vet så spelar jag inte i dag.

Men i slutet på matchen fick Pirlo hoppa in istället för Roberto Baggio. Men supertalangen gjorde ett blekt intryck.

"Första gången Pirlo fick bollen rusade jag mot honom för att inte ge killen något som helst utrymme, men innan jag hunnit in i press spelade han bara bollen vidare i sidled. Det var ingen dålig passning, men den var onödig", skriver Ingesson i boken.

När slutsignalen gick, och Bologna hade vunnit med 2-0, tackade spelarna varandra och Pirlo sa till Ingesson:

- Du såg att jag inte försökte något, va?

Ingesson som hade uppmärksammat Pirlos väl enkla spel undrade varför han hade gjort så.

- Du sa ju det till mig i Bologna, svarade Pirlo.

- Vad sa jag?, undrade Ingesson vars minnen från den där nyårsnatten inte var helt klara.

- Att du skulle sparka knäna av mig.

Publicerad 2015-03-18 kl 09:38
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons