Sensationell kvittering gav Milan poäng i derbyt

Serie A

Ett effektivt Inter såg ut att gå segrande ur Milanoderbyt. Men på runt tio minuter lyckades Milan vända underläge 0-2 till 2-2.
- Att vända på det sättet i ett derby är extraordinärt, säger tränaren Vincenzo Montella till Premium Sport.

Inför derbyt låg Milan strax före Inter i tabellen och hade greppet om en Europa League-plats. Det gav kanske de blåsvarta spelarna lite extra tändvätska i dagens drabbning.

Men det var Milan som inledde bäst. Redan två minuter in i matchen fick Carlos Bacca ett jätteläge men hans avslut smet strax över ribban. Även lagkamraten Jose Sosa fick på ett skott några minuter senare strax utanför straffområdet men Samir Handanovic i Inter-målet stod för en suverän räddning.

Milan hade trycket så därför kom Inters ledningsmål aningen överraskande. Antonio Candreva slog vackert in 1-0 bakom Donnarumma med tio minuter kvar av första halvlek.

Även 2-0 skulle komma innan halvtidsvilan. Ivan Perisic stod för ett perfekt inspel till Mauro Icardi som säkert slog in utökningen.

Det kom en reducering med sju minuter kvar av ordinarie tid då Romanogli höll sig framme. Sista minuterna blev därmed nervpirrande - och på övertid lyckades man med det osannolika. Cristián Zapata blev stor matchhjälte när han fick foten på en hörna som smet in över mållinjen.

Efteråt protesterade en del Inter-spelare och ansåg att domaren lät tilläggstiden fortlöpa alldeles för länge. Men Milan-tränaren Vincenzo Montella håller inte med.

- Inter förhalade tiden de sista 25 minuterna, domaren märkte det och lade till extra tid, säger tränaren till Premium Sport.

- Fjärdedomaren förklarade att i stället för fyra minuters övertid för skada så blev det sex. Daniele Orstato skötte sig mycket bra enligt mig.

Inter: Handanovic; D’Ambrosio, Medel, Miranda, Nagatomo; Gagliardini, Kondogbia; Candreva, Joao Mario, Perisic; Icardi

Milan: Donnarumma; Calabria, Zapata, Romagnoli, De Sciglio; Kucka, Sosa, Mati Fernandez; Suso, Bacca, Deulofeu