Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ITALIEN

Serie A-ikonen slutar med fotboll: "Gjort fler mål än jag ätit middagar med min fru"

Foto: Paolo Giovannini, AP

Den italienska fotbollen förlorar ännu en legendar.

Antonio Di Natale lägger av efter säsongen.

- Under min karriär har jag gjort fler mål än vad jag ätit middagar med min hustru, säger han.

Efter 1-3-förlusten mot Verona på trettondagen meddelade forwarden sina framtidsplaner. Under jul- och nyårshelgerna har han diskuterat med sin familj och agent och kommit fram till en – ur fansens synvinkel – dyster slutsats.

- I juni slutar jag spela, det är någonting som successivt vuxit fram allt tydligare för mig på senare tid, och nu kan jag berätta för omvärlden. Mitt beslut är slutgiltigt, säger Di Natale.

Redan 2005 anlände han till den svartvitrandiga klubben, och sedan dess har han etablerat sig som en av ligans giftigaste strikers. De fyra senaste säsongerna, fram till 2013, har Di Natale snittat på över 25 ligamål, men under den gångna hösten och vintern har det gått tyngre. Tre fullträffar har det blivit så här långt.

- Jag är 36 år gammal och allt har sitt slut. Efter det decennium jag gett allt för Udinese tror jag att de flesta supportrarna förstår att jag vill gå vidare i livet. Det har varit en underbar tid, men den har medfört uppoffringar. Under min karriär har jag gjort fler mål än vad jag ätit middagar med min hustru, säger Di Natale.

Publicerad 2014-01-06 kl 18:08
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons