Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ITALIEN

Serie A-nedräkning - Brescia

Fotbollskanalens Italienskribent Lorenzo Medici räknar ned inför starten av serie A. Nu är det dags för Brescia.

BRESCIA

Brescia har en historia av att blanda storstjärnor som Roberto Baggio, Luca Toni, Gheorghe Hagi och Pep Guardiola med tröstlösa spelare som Markus Schopp, Andrea Sussi och Luca Brunetti. Till denna säsong lyser stjärnorna med sin frånvaro medan truppen består av många gedigna Serie B-spelare, dock med tveksamma Serie A-karriärer. Brescia hoppas mycket på att brasilianske Serie B-glänsaren, Eder, ska bli spelaren som lyfter laget och att han ska föda Andrea Caracciolo med vettiga bollar. Just Caracciolo är Brescias största garanti då han är en duktig target-player och vass målskytt som definitivt hör hemma i högsta serien. De ska tillsammans med elektriske och härlige nyförvärvet Alessandro Diamanti bilda supertrio.

Brescia har även greken Panagiotis Kone att tillgå så offensiven blir deras minsta problem. Bekymren finns i ett väldigt grått mittfält där t ex Davide Baiocco sett sina bästa dagar, Alessandro Budel inte riktigt duger och Nicolas Cordova är för ojämn. Försvaret är rätt stabilt men frågan är om namn som t ex Marco Zambelli, Davide Zoboli, Francesco Bega och Victor Mareco håller för den klart högre standarden de kommer möta denna säsong. Brescia är säkert inte klara med sin mercato och kommer säkert värva ytterligare någon försvarare. I en svårtippad bottenstrid så anser jag att Brescia är de som borde klara sig bäst av nykomlingarna. Alltså, Brescia klara sig kvar, e basta!

TIPS: 17

Nyckelspelaren: Andrea Caracciolo

Brescia litar helt och hållet på att Caracciolo gör minst tio mål och blir deras offensiva referenspunkt med sin styrka i luften och target-förmåga.

Genombrottet: Alessandro Diamanti

Diamanti lämnade Livorno redan efter en match förra säsongen. Efter bara en säsongs spel i West Ham återvänder han nu hem till Italien och kommer garanterat att bjuda på sin dynamiska och temperamentsfulla spelstil på bästa sätt. Diamanti kommer äntligen blomma ut till en profil i Serie A.

Publicerad 2010-08-27 kl 10:30
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons