Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ITALIEN

Serie A-nedräkning - Juventus

Fotbollskanalens Italienskribent Lorenzo Medici räknar ned inför starten av serie A. Nu är det dags för revanschsuget Juventus.

JUVENTUS

Juventus väljer att försöka komma tillbaka efter förra säsongens katastrof genom att återvända till enkelhetens ramverk. Vad kunde då vara bättre än att vända sig till Sampdorias succé-duo, tränaren Luigi Del Neri och sportdirektören Giuseppe Marotta? Del Neris styrka är att han har en tydlig och rätt enkel idé om hur laget ska spela och det kan vara vad Juventus behöver i deras pressade läge. Marotta har inte haft lätt uppdrag under sommaren - att både försöka bli av med överflödiga fiaskospelare som bland annat Poulsen, Salihamidzic, Grosso, Grygera, Tiago och Zebina och samtidigt försöka införskaffa klasspelare som passar in i Del Neris spelsystem. Efter en tveksam inledning av mercaton accelererade Marotta ordentligt på transfermarknaden. Först slog man klorna i energiske yttern Milos Krasic från Cska Moskva och sedan kom nästa värvning, Alberto Aquilani från Liverpool. Om Aquilani kan vara skadefri (ett stort om) är det en pangvärvning. Efter det fortsatte såpan om brassen Diegos vara eller icke-vara och till slut verkar det ändå som att han kommer offras till förmån för en mer renodlad anfallare som passar bättre in i Del Neris spelsystem. Att det inte finns plats för en så skicklig spelare som Diego är sorgligt men kanske är det vettigt att följa Del Neris idéer.

Den anfallare som skulle ersätta Diego skulle varit Antonio Di Natale men han bestämde sig för att stanna i Udinese (än finns det riktiga bandieras tydligen) vilket betyder att Juve måste leta någon annanstans. Räkna med minst en ny anfallare på snar ingång (Fabio Quagliarella?). Även om jag ställer mig lite mer tveksam till värvningarna av taktiskt duktige men något stele Simone Pepe och skicklige men något överskattade (är han inte lite överbetald om han inte ens är startman?) Jorge Martinez har nu den nya gamla damen börjat få en fin ansiktslyftning. Försvaret leds återigen av kämpen Chiellini och han får antagligen bättre hjälp denna säsong av nyförvärvet Leonardo Bonucci. Ytterbacksproblemen är dock inte helt lösta trots friske Marco Mottas inträde. Innermittfältet kan bli en italiensk dröm med Claudio Marchisio och Alberto Aquilani, kanterna kommer att användas friskt med Krasic, Pepe, Lanzafame och ibland Martinez. Framåt kommer anfallaren Amauri säkert att återuppstå under Del Neri och hitta tillbaka till målskyttet. Det finns en del ärvda problem som kanske inte kan försvinna på en gång och en hel del spelare som man kanske inte hinner rensa ut men känslan är att den här damen håller på att bli vacker igen och kan komma att hota om scudetton redan nu.

TIPS: 3

Nyckelspelaren: Giorgio Chiellini


"Tjuren från Pisa" påminner lite om en 20-tals boxare från Bronx och hans fighting spirit är hans största signum. Chiellini ger alltid hundra procent och även om hans teknik inte alltid är hans bästa kompis så är hans närvaro ovärderlig för Juventus. Var en av få som gick med hedern i behåll för Juventus förra säsongen

Genombrottet: Marco Motta


Ytterbacken som inte fick speciellt mycket speltid i Roma av Ranieri kan komma att växa rejält under Del Neris ledning. Motta vågar gå på offensiven och spelar med fart.

Publicerad 2010-08-27 kl 14:35
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons