Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ITALIEN

Serie B-spelare dog av hjärtattack på planen

Livornos Piermario Morosini kollapsade under Serie B-matchen mot Pescara. Läkare på sjukhuset i Pescara offentligjorde dödsbeskedet strax innan femtiden.

Livornos Piermario Morosini fördes till sjukhus efter att ha kollapsat under Serie B-matchen mot Pescara. Enligt italienska Gazetta dello Sport råkade Livornospelaren ut för ett hjärtstillestånd, och nyhetsbyrån AP skriver att han drabbades av en hjärtattack i ambulansen på väg till Santo Spirito-sjukhuset i Pescara.

Trots flera upplivningsförsök på sjukhuset lyckades inte läkarna få liv i Morosini och strax innan fem meddelade läkarna dödsbeskedet.

- Vi har gjort allt för att återuppliva honom, men han återfick aldrig medvetandet, sade matchläkaren Leonardo Paloscia enligt La Gazzetta dello Sport.

Enligt italienska medier föll Morosini till marken och reste sig sedan på egen hand men föll ihop återigen. Italienaren fick sedan hjärtmassage i ungefär fem minuter innan han fördes ut på bår.

I Italien har det även rapporterats om att ambulansen försenades av en bil som blockerade vägen till arenan. Ambulansteamet tvingades därför till att slå in framrutan på bilen för att kunna flytta den.

- Jag vet inte om ambulansen var sen, men jag vet att entrén till planen var blockerad av ett fordon, säger Danilo Iannascoli, Pescaras general manager, till Sky Sport.

Matchen avbröts efter händelsen och flera spelare lämnade planen gråtandes.

Livornospelaren Morosini, som är utlånad från Udinese, blev 25 år gammal och spelade så sent som 2009 U21-EM i Sverige för sitt Italien.

Publicerad 2012-04-14 kl 18:54
Annons
Annons
Annons